institucions penitenciàries

Interior permet des d'aquest dijous les comunicacions i sortides dels presos

També es restableixen els trasllats dels interns quan siguin sol·licitats per les autoritats judicials

Es permetran les activitats educatives, formatives, terapèutiques, esportives, culturals i religioses

49291900 59

49291900 59 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els centres penitenciaris permetran des d’aquest dijous les comunicacions ordinàries dels interns i les sortides de permís i programades, segons una ordre del Ministeri de l’Interior que flexibilitza les restriccions de mobilitat i contacte social adoptades a les presons pel coronavirus.

La resolució d’Interior, que publica aquest dimecres el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), prova així d’«acomodar l’àmbit penitenciari a la nova situació actual» de reducció gradual de mesures extraordinàries establertes durant l’estat d’alarma.

D’aquesta manera, es reprendran als centres penitenciaris de l’Estat, de forma gradual i gradual les comunicacions dels presos i les sortides de permís i les programades, d’acord amb les indicacions de l’autoritat sanitària. 

Els interns classificats en tercer grau o que tinguin aplicat el règim de flexibilitat i estiguin destinats en centres d’inserció social, seccions obertes o centres ordinaris, podran continuar sortint.

També es reprendran els trasllats dels interns quan siguin sol·licitats per les autoritats judicials, els trasllats per raons sanitàries i els que per «circumstàncies regimentals o de tractament» es requereixin.

Notícies relacionades

Es permetran així mateix les activitats educatives, formatives, terapèutiques, esportives, culturals i religioses a l’interior dels centres penitenciaris, «en funció de la situació d’aquests i de les mesures que es puguin anar adoptant per les autoritats competents en la matèria». 

Aquestes activitats podran suspendre’s si la situació epidemiològica així ho aconsella, de forma global o individualitzada per a un o diversos centres penitenciaris.