DESESCALADA DEL CONFINAMENT

¿Quan es pot viatjar a una altra província? ¿I a una altra comunitat autònoma?

Des d'aquest dijous 18 de juny tot Espanya estarà en fase 3 excepte Madrid, Àvila, Salamanca, Segòvia i Sòria

zentauroepp53633353 fiumicino  italy   03 06 2020   passengers arrive at termina200603114315

zentauroepp53633353 fiumicino italy 03 06 2020 passengers arrive at termina200603114315 / REDAZIONE TELENEWS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les fases de la desescalada han causat més d’un maldecap als ciutadans per la complicació de les seves implicacions i el progressiu aixecament de les restriccions. Però el punt de la mobilitat és, sens dubte, un dels temes més complexos del pla governamental.

Si bé des de fa un parell de setmanes gairebé tots els ciutadans han pogut moure’s dins de les seves províncies o regions sanitàries, a partir de l’accés a la fase 3, que en el cas de Barcelona i Lleida serà aquest dijous 18, els ciutadans ja podran moure’s lliurement dins de la comunitat autònoma en la qual resideixin.

Notícies relacionades

Tot i així, fins que s’aixequi l’estat d’alarma el 21 de juny, concretament a partir de les 00.00 h, segons ha confirmat el Govern, no es podrà abandonar la província en la qual cadascú sigui tret de per motius laboralsEl diumenge 21 ja es pot abandonar la província, però amb certes condicions. No totes les comunitats estaran ja en la coneguda «nova normalitat» i per això, els ciutadans residents en comunitats que encara es trobin en fase 3 no podran sortir de la seva comunitat fins que així ho indiqui el Govern autonòmic corresponent.

Malgrat les condicions de desigualtat en les diferents comunitats, per evitar possibles contagis o rebrots descontrolats, tots els desplaçaments s’hauran de fer complint una sèrie de mesures de seguretat i prevenció.