Turisme

Espanya estudia imposar quarantena als visitants del Regne Unit en reciprocitat

Arancha González Laya admet que estan analitzant aquesta possibilitat de cara a l'obertura de les fronteres la setmana que ve

La ministra confia que les autoritats britàniques aixequin la seva restricció, per evitar que Madrid hagi de fer el mateix

zentauroepp53486990 a handout picture released by heathrow airport on may 21  20200522100415

zentauroepp53486990 a handout picture released by heathrow airport on may 21 20200522100415 / HANDOUT

1
Es llegeix en minuts
Reuters

Espanya està considerant imposar una quarantena als visitants del Regne Unit quan obri les seves fronteres la setmana que ve en reciprocitat a una mesura similar imposada per Londres, ha assegurat la ministra d’Afers Exteriors, Arancha González Laya, a la BBC.

«Comprovarem el que farà el Regne Unit i estarem en diàleg amb les seves autoritats per analitzar si apliquem la reciprocitat o no, ja que han optat per imposar mesures diferents de les de la resta de la Unió Europea», va dir González Laya.

La ministra va confiar que les autoritats britàniques aixequin la seva restricció, per evitar que Espanya hagi de fer el mateix.

Gran Bretanya, amb més de 41. 000 morts documentades relacionades amb el coronavirus, i Espanya, amb més de 27. 000, han sigut dos dels països més afectats per la pandèmia. Tots dos, juntament amb altres nacions europees, estan suavitzant les restriccions de bloqueig, incloent-hi el tancament de fronteres.

Les autoritats espanyoles no obligaran a mantenir una quarantena, tal com va explicar el Govern central quan va avançar al 21 de juny la data per permetre que els visitants europeus tornin al país. 

En les últimes setmanes, Espanya ha confós els països veïns i ha exasperat la indústria de viatges al canviar repetidament la data i les condicions per aixecar la prohibició als visitants estrangers que va imposar a mitjans de març.

«Encara no sé què faré amb el meu personal i és el 16 de juny», va dir Jorge Marichal, CEO del grup hoteler de les Canàries Inversions Marylanza, en un esdeveniment comercial. «No podem treballar d’aquesta manera».

Notícies relacionades

Espanya compta amb el turisme per a aproximadament el 12% de la seva economia i més d’un de cada vuit llocs de treball, així que és essencial mirar de salvar part de la temporada de vacances d’estiu.

El ministre de Finances de la Gran Bretanya, Rishi Sunak, va dir diumenge que la quarantena era una de les mesures que revisaria, i va afegir que el govern podria fer canvis com la introducció de corredors de viatge amb països específics.