TENSIÓ AL MARESME

Dos detinguts per l'atac a un pis ocupat per joves immigrants a Premià de Mar

Els Mossos mantenen oberta la investigació i no descarten noves detencions

ecabd289-ee49-40f7-982d-8f436ba3cf5d-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Els Mossos han detingut dos homes en relació amb l’atac a una vivenda ocupada per joves immigrants a Premià de Mar (Maresme) diumenge passat. Els detinguts, dilluns a la nit, tenen 32 anys, són de nacionalitat espanyola i veïns de Premià i Mataró. Van colpejar al cap un dels agents i se’ls acusa de delictes d’atemptat, resistència i desobediència a agents de l’autoritat, desordres públics, danys, lesions i un delicte d’odi i discriminació.

Els Mossos van obrir una investigació aquest dilluns que pretén aclarir l’orgien de l’atac –esbrinar qui el va coordinar– i que ja ha permès identificar i detenir dos dels presumptes autors dels incidents. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Els fets van succeir la nit de diumenge passat quan uns 50 veïns de Premià de Mar van assaltar un domicili ocupat il·legalment per joves migrants sospitosos de cometre diversos robatoris violents a la zona

Notícies relacionades

Aquesta acció violenta contra els joves va acabar desencadenant diverses escenes de tensió, ja que també s’hi van acostar al lloc dels fets veïns de la mateixa localitat contraris a l’escomesa de la presumpta patrulla.

Està previst que els dos detinguts passin a disposició judicial en les pròximes hores. En un comunicat, els Mossos han reiterat el seu «compromís i la seva obligació per garantir la llibertat i deures de tots els ciutadans» i ha afegit que «treballa per defensar una societat lliure de racisme i xenofòbia».