Fins a 500 espectadors

Un partit de tennis a Praga, amb públic i sense mascaretes

La República Txeca aixeca gradualment les restriccions sobre la pandèmia

zentauroepp53742334 praga200613145643

zentauroepp53742334 praga200613145643 / MARTIN DIVISEK

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els estats membres de la Unió Europea han aplicat diferents graus de confinament per frenar l’expansió del virus, de la mateixa manera que cada país afronta la desescalada a la seva manera. Alguns de més lents, com a Espanya, encara amb importants mesures restrictives, i d’altres amb més permissivitat, com la República Txeca. Ho demostra clarament l’exhibició d’un partit de tennis de la capital, Praga, en el qual intervenen aquest dissabte les txeques Marketa Vodrousova i Barbora Strycova:  es disputa amb públic i sense obligació de portar mascaretes, segons permet el Govern d’aquest país després d’haver-se aixecat gradualment les restriccions sobre la pandèmia del coronavirus.

Així es pot apreciar a les grades del torneig benèfic Tipsport Elite Trophy que es disputa sobre terra batuda des d’aquest dissabte fins dilluns en diverses ciutats de la República Txeca, en el qual participen, a més de les dues esmentades, Petra Kvitova, Katerina Siniakova i Karolina Pliskova, entre d’altres. 

Els organitzadors, recull Efe, han permès l’entrada dels aficionats, ja que a partir del 8 de juny es poden realitzar en aquest país esdeveniments massius amb la participació de fins a 500 persones.

Fronteres obertes

Notícies relacionades

El Govern txec està suavitzant gradualment les mesures de bloqueig que havia imposat al març per frenar la propagació de la pandèmia, de manera que els aficionats txecs poden tornar a disfrutar del tennis gairebé com abans. 

De fet, la República Txeca reobrirà a partir del pròxim dilluns les fronteres als ciutadans de la majoria dels països membre de la Unió Europea, als quals s’afegiran també Suïssa i Liechtenstein. No obstant, les autoritats txeques han mantingut les restriccions d’entrada al país a residents de Bèlgica, Portugal, Suècia i la província polonesa de Silèsia, al considerar-les zones d’alt risc de contagi.