ALTA DEMANDA

Cau una banda que va robar 1.200 rotllos de paper higiènic en el confinament

Assaltaven naus de polígons industrials a la recerca de material que poguessin vendre fàcilment

undefined52863757 valencia 20 3 2020  sociedad  coronavirus   papel higi nico 200612162149

undefined52863757 valencia 20 3 2020 sociedad coronavirus papel higi nico 200612162149 / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents de la Policia Nacional han detingut a Alacant deu persones per suposadament cometre assalts a naus dels polígons industrials de la ciutat. En un dels robatoris, durant l’estat d’alarma, es van emportar 1.200 paquets de paper higiènic en el moment en què aquests tenien una alta demanda.

Als detinguts se’ls imputa el delicte de robatori amb força, perquè haurien assaltat naus en els polígons d’Aguamarga, Pla de l’Espartal, Pla de la Vallonga i les Talaies, segons diverses denúncies.

La investigació ha determinat que els detinguts formaven un grup molt organitzat per accedir a l’interior de les naus. Forçaven les portes o feien un butron i sostreien objectes que podien tenir fàcil sortida com diners, eines d’ús professional, transformadors, coure o palets i objectes de paqueteria d’empreses de transport.

En total se’ls atribueixen 12 robatoris, alguns d’executats durant el confinament, cosa que va suposar a més la posada en perill per a la salut pública. En un dels robatoris comesos van sostreure 1.200 rotllos de paper higiènic, producte molt demanat a l’inici de l’estat d’alarma, cosa que va causar un greu perjudici per al proveïment d’aquest subministrament als supermercats.

Objectes robats tornats

Notícies relacionades

Per realitzar les operacions de receptació dels efectes sostrets comptaven amb un membre de l’organització que s’encarregava d’emmagatzemar els objectes i trobar clients per a la seva venda, tot i que gran quantitat dels objectes robats denunciats han sigut trobats en els escorcolls i han pogut ser tornats als seus propietaris.

La investigació continua oberta i no es descarta la detenció de més components pertanyents a l’organització. Els deu detinguts, espanyols i marroquins, amb edats compreses entre els 23 i els 62 anys, comptaven amb nombrosos antecedents policials per fets similars. Vuit d’ells van ser posats a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia d’Alacant.