Torna l'esport popular

Piscines i gimnasos de la província de Barcelona obriran la setmana de Sant Joan

La Diputació anuncia que el 90% de les 4.400 instal·lacions dels 311 municipis arrenquen del 22 al 29 de juny

piscinas

piscinas / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

La immensa majoria de les 4.400 instal·lacions esportives que hi ha als 311 municipis que depenen de la Diputació de Barcelona obriran les seves portes entre el 22 i 29 de juny, és a dir, la setmana de Sant Joan, segons ha anunciat aquest matí el diputat provincial d’Esports David Escudé.

Escudé ha ressaltat l’esforç de tots els municipis i de les entitats esportives per comprometre’s a obrir aquella setmana, després que el 15 de març es veiessin obligats a tancar les seves portes per la declaració de l’estat d’alarma i l’inici del confinament.

Gimnasos i piscines públiques

La reobertura dels centres esportius inclou la totalitat de les instal·lacions municipals, ja siguin gestionades pels ajuntaments o per empreses i per clubs esportius. Entre aquestes instal·lacions hi ha des de les pistes de petanca i els camps de futbol fins als grans gimnasos i piscines, als quals acudeix a realitzar esport una bona part de la població.

«Hem aconseguit a través de la Diputació una unitat d’acció perquè tots els municipis puguin obrir els seus equipaments i cap es quedi enrere», ha afirmat Escudé, que calcula que el 90% de les instal·lacions arrencaran aquella última setmana de juny.

Ajuts per als municipis

Aquest diputat ha avançat també que la Diputació crearà un fons d’ajuts econòmics per compensar aquesta crisi i ajudar els municipis a mantenir aquest servei, una cosa important si es té en compte que aquestes instal·lacions han deixat de cobrar les quotes dels associats durant l’estat d’alarma. Els ajuts públics, amb una quantia que no ha especificat a l’estar pendents d’aprovació, es mantindran aquest any i el que ve.

Notícies relacionades

«És cert que aquests gimnasos i piscines municipals han tingut menys despeses a l’estar tancats i perquè el seu personal s’ha vist afectat per un erto, però al no cobrar les quotes han patit un gran impacte que els ajuntaments treballaran per solucionar», ha indicat el diputat provincial. «Els treballadors dels equipaments han d’estar tranquils», ha precisat.

Mantenir distàncies

Escudé ha recordat que cada instal·lació haurà de mantenir les normes d’higiene i de distància interpersonal que marca en cada moment el Ministeri de Sanitat i que en els espais oberts, com ara en senders d’espais naturals que gestiona la Diputació, els usuaris han de mantenir distàncies i evitar formar grups. «Encara no hi pot haver esport grupal i han de mantenir-se les distàncies corresponents», ha insistit.

Temes:

Piscines