toc d'atenció

Simón avisa que els 'botellons' són «reunions perilloses»

«No poden oblidar l'esforç que estan fent les persones grans», reclama als joves el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries

botellon

botellon / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha advertit que els ‘botellons’ dels joves són «reunions perilloses» tant pel consum d’alcohol com pel risc de transmissió del coronavirus.

«No poden oblidar l’esforç que estan fent les persones grans, gairebé tots tenen famílies amb persones grans d’alt risc», ha manifestat aquest divendres Simón durant la seva compareixença en roda de premsa.

«És qüestió de divertir-se de la manera que ara toca divertir-se»

En la mateixa línia, l’expert de Sanitat ha demanat als joves que no oblidin «el risc al qual poden arribar a exposar» les persones grans que hi ha dins de les seves pròpies famílies.

«No és qüestió de no divertir-se, és qüestió de divertir-se de la manera que ara toca divertir-se», ha assenyalat Simón, destacant que aquest tipus de reunions «ara mateix no són gens prudents».

Controlar el consum irracional d’alcohol

Notícies relacionades

Per mirar d’evitar els ‘botellons’, el Ministeri de Sanitat, segons ha explicat Simón, «pot fonamentalment fer les recomanacions de quins actes o quins tipus de reunions no es poden dur a terme», però després correspon a altres administracions «aplicar les mesures de control pertinents».

Així mateix, el director del CCAES ha recordat que el Ministeri està actuant «des de fa molt temps» per mirar de controlar el consum irracional d’alcohol, sobretot en edats primerenques, a causa que «genera problemes de salut en els joves i, en molts casos, fins i tot defuncions associades a múltiples aspectes com la violència o els accidents de trànsit».