complement obligat

Cinc 'tips' per protegir la pell de l'ús de les mascaretes

Granets, vermellor i desquilibri del PH són alguns dels estralls que causen al rostre

Si els problemes persisteixen o s'agreugen hauràs de visitar el dermatòleg perquè estableixi un tractament

Una mujer con mascarilla se hace un selfi ante la catedral de Tarragona, el 11 de mayo.

Una mujer con mascarilla se hace un selfi ante la catedral de Tarragona, el 11 de mayo. / AFP / LLUÍS GENÉ

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Granets, vermellor i desquilibri del PH són alguns dels estralls que les mascaretes causen al rostre després d’utilitzar-la. S’ha convertit en el complement indispensable d’aquesta desescalada. Si abans no sortíem de casa sense labial o rímel al bolso, ara no ho fem sense la mascareta.

Hem de portar sempre la mascareta per protegir-nos i protegir els altres d’un possible contagi de Covid-19 en aquells espais en què mantenir la distància física no sigui possible. Si la teva pell se’n ressent i has patit alguns d’aquests efectes negatius al teu rostre t’expliquem com combatre’ls i pal·liar-los en cinc senzills passos:

Neteja

Neteja bé la teva pell abans i després de fer-la servir. Posar la mascareta sobre una pell sense impureses ajuda a què respiri millor i els efectes negatius siguin més reduïts, sobretot, els brots d’acné. No hem d’oblidar netejar en profunditat també al treure-la per eliminar tots els residus acumulats. Utilitza sabons afins amb la pell, que continguin ingredients hipoal·lergògens, que protegeixen la barrera lipolítica, i tinguin acció calmant.

Hidratació

Repara la barrera natural i restableix l’elasticitat de la pell amb un extra d’hidratació i nutrició. Intenta que la teva pell estigui ben hidratada abans de l’ús de la mascareta.

Adeu al maquillatge

El seu ús suposaria una barrera afegida, ja que tapen els porus i impedirien que la pell respirés. La seva aplicació no està recomanada en temps de mascaretes. Al seu lloc, recorre a cremes protectores amb color lleugeres.

Calma i equilibra

Aplicar amb un cotó al rostre una infusió de camamilla és el truc casolà a què sempre s’ha recorregut en aquests casos. Però hi ha sèrums que calmen i alleugen l’enrogiment amb gran efectivitat. A més, ajuden a minimitzar la producció de seu i reequilibrar els bacteris de la pell per combatre les imperfeccions, a fi d’obtenir un aspecte saludable. 

Mantingues un bon estat d’ànim

L’estrès i les preocupacions causen tants estralls a la nostra pell com la pol·lució. Recorda adoptar una actitud positiva i fes teu el mantra #totaniràbé.

Notícies relacionades

Amb aquestes senzilles pautes la teva pell es veurà preparada per resistir una jornada després d’una mascareta sense ressentir-se’n. Però recorda que si el problema persisteix o s’agreuja hauràs de visitar al dermatòleg perquè estableixi el tractament específic que necessites.