al passar a fase 2

Sanitat va recomanar a Catalunya «extremar la prudència» en el seu últim informe

«Hi podria també haver un risc de rebrot» a la regió Metropolitana Nord, avisa el ministeri

Apunta a la zona sanitària de Lleida, atesa la presència de diversos casos actius de coronavirus

zentauroepp53582462 barcelona 30 05 2020  sociedad   reportaje de playas  ambien200530182355

zentauroepp53582462 barcelona 30 05 2020 sociedad reportaje de playas ambien200530182355

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Ministeri de Sanitat va recomanar a Catalunya «extremar la prudència a tots els territoris» en el seu informe de divendres 5 de juny, en el qual va avalar el pas de Barcelona i l’àrea metropolitana a la fase 2 i el de les regions del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre, i Alt Pirineu i Aran a fase 3.

En l’informe, consultat per Europa Press, recomana prudència «particularment a la regió sanitària de Lleida, atesa la presència de diversos brots actius i d’una considerable transmissió recent no vinculada de moment a aquests brots».

També s’aprecia risc de rebrot en les residències de gent gran: «A moltes de les regions continuen detectant-se casos positius».

A més, s’insta la Generalitat a continuar avançant en «la coordinació de les diferents institucions involucrades en la gestió de casos i contactes» i en la notificació d’informació.

D’aquesta manera s’obtindran dades «confiables que permetin una avaluació sòlida de la situació, i millorar la qualitat de les dades notificades diàriament a Sivies».

Barcelona i àrea metropolitana

Així mateix, el Ministeri va considerar «precís continuar incrementant la sensibilitat per a la detecció precoç» de coronavirus a Barcelona i l’àrea metropolitana, les tres regions de la qual es troben ara unificades.

A la regió Metropolitana Nord es va alertar d’un «alt percentatge de casos no associats a altres casos coneguts, per la qual cosa podria també existir un risc de rebrot» si no s’amplien les capacitats de diagnòstic precoç i control de contactes.

I es va recomanar, també, «aprofundir» en quines mesures de preparació s’estan adoptant en municipis d’interès turístic, com la ciutat de Barcelona.

Altres dades

Firmat per la directora general de Salut Pública, Pilar Aparicio, l’informe repassa les dades epidemiològiques de cada regió, la seva evolució en els casos de Covid-19 i la seva capacitat assistencial.

L’informe recull també que l’activitat de ‘call center’ per a la traçabilitat de contactes «s’ha cobert amb personal ja existent del 061, que han arribat a ser 85 a finals de maig.»

«Aquests estan sent substituïts a partir de l’1 de juny per personal subministrat per una contractació externa»: s’incorporen 182 rastrejadors, 18 coordinadors i 3 supervisors com a estructura inicial, segons l’informe.

PCR i recursos

Sobre les PCR, es destaquen els cribratges massius que s’han dut a terme en les últimes setmanes «en centres residencials i s’han detectat casos que mostren risc de rebrot i la necessitat de mantenir les mesures de prevenció».

Notícies relacionades

En les unitats de vigilància epidemiològica «els recursos humans han sigut reforçats i hi ha plans per a més reforços a incorporar pròximament, tant a nivell central com a les diferents regions».