més que negocis

Bars i restaurants demanen ser declarats Patrimoni de la Humanitat 2020

La Plataforma Junts per l'Hostaleria ha impulsat la campanya '#SoyPatrimonio2020', una iniciativa que pretén reconèixer el seu paper cultural, social i econòmic

bar

bar

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Plataforma Junts per l’Hostaleria ha impulsat la campanya ‘#SoyPatrimonio2020’ perquè l’hostaleria espanyola sigui declarada Patrimoni de la Humanitat 2020, una iniciativa que pretén reconèixer el paper cultural, social i econòmic de bars i restaurants.

L’organització empresarial Hostaleria d’Espanya, l’Associació d’Empreses de Fabricants i Distribuïdors (AECOC) i la Federació Espanyola d’Indústries d’Alimentació i Begudes (FIAB), que representen la cadena de valor de l’hostaleria, són darrere d’aquesta candidatura, segons han informat aquest dilluns en una nota. 

Ferran Adrià, Maribel Verdú, Carlos Latre...

Personalitats de tots els sectors, com Ferran Adrià, Bertín Osborne, Maribel Verdú, Boris Izaguirre, Ramón García i Carlos Latre també han recolzat la iniciativa, que es pot votar en la pàgina web www.soypatrimonio2020.org firmant una petició.

«‘#SoyPatrimonio2020’ és una crida per protegir allò que és nostre», declaren les organitzacions hoteleres en el seu comunicat, en el qual destaquen el paper dels bars i restaurants com a «part de la nostra cultura» i com l’espai d’oci «més gran i de socialització que existeix al nostre país».

«Un lloc característic de la nostra cultura»

La iniciativa afirma que l’hostaleria espanyola «compleix tots els requisits que assenyala la Unesco per considerar-se Patrimoni de la Humanitat, ja que és un lloc característic de la nostra cultura, dona testimoni d’una tradició cultural de la nostra civilització i està associada amb tradicions vives de la nostra terra».

Espanya és el país «amb més bars per persona» i la restauració a Espanya dona feina a 1,7 milions de persones i suposa el 4,7% del PIB.

Fites importants de la història d’Espanya

Notícies relacionades

Fites importants de la història d’Espanya han tingut lloc «a la barra d’un bar», com la redacció de la Constitució; a més, escriptors, músics i humoristes van fer els seus primers passos en locals hotelers.

Amb 48 béns materials i immaterials reconeguts fins ara, com l’Alhambra, la dieta mediterrània, les Fallesel flamenc i els castells, Espanya és el tercer país del món, darrere de la Xina i Itàlia, amb més patrimoni.