CANVIS EN LA DESESCALADA

Les guarderies de Catalunya podran oferir servei de menjador a la fase 2

Educació modifica el pla de reobertura i augmenta la ràtio a 10 nens per grup en fase 3

zentauroepp37667894 barcelona 14 03 2017  barcelona tema sobre guarderias o esco200604131144

zentauroepp37667894 barcelona 14 03 2017 barcelona tema sobre guarderias o esco200604131144 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) ha aprovat un document de modificació del pla de reobertura dels centres educatius del Departament d’Educació, aprovat el 20 de maig. Una de les novetats és que les guarderies podran oferir el servei de menjador si la titularitat considera que «pot garantir el compliment de les mesures sanitàries establertes». Una d’aquestes és la separació mínima d’un metre entre els nens.

El document introdueix que per als nens d’1 a 6 anys es procurarà planificar les activitats atenent el criteri de mantenir la distància física «en la mesura que sigui possible». A més, amplia dels 5 de la fase 2 a 10 el màxim d’alumnes per grup en el primer cicle d’educació infantil, quan el territori estigui en fase 3.

En el cas del menjador, el text estableix que en les taules grans s’haurà de deixar una cadira de separació entre els nens, de manera que cada nen no en tingui cap altre al davant ni als costats. Afegeix que, per raons d’espai, «pot ser convenient menjar per torns». A més, apunta que caldrà netejar i desinfectar les taules després de cada àpat i l’espai del menjador, almenys una vegada al dia.

Calendari de vacunes

Notícies relacionades

Pel que fa a la distància de seguretat, l’existència de grups estables de cinc nens per professional, la proposta d’activitats que utilitzin pocs materials i la priorització de les activitats a l’aire lliure i en entorns ben ventilats i amb una bona neteja i desinfecció minimitzaran la possibilitat de contagi.

«Els pares, mares i/o tutors/es han d’estar informats d’aquesta singularitat específica per a l’educació infantil d’entre 1 i 3 anys», afegeix el document. D’altra banda, també recull que serà «altament recomanable» tenir el calendari de vacunes al dia, però «es donarà per bona» la documentació presentada quan es va fer la matrícula.