CAMPANYA VACACIONAL PER A NENS

Les colònies més desitjades

Fundesplai aspira a superar aquest any els 68.000 participants en les seves activitats de l'estiu passat

La fundació mostra a la seva casa de Vilanova de Sau com prepara espais i iniciatives ludicoeducatives

zentauroepp53659540 soc colonias200605160157

zentauroepp53659540 soc colonias200605160157 / David Aparicio

2
Es llegeix en minuts
Carme Escales

La Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai) prepara la nova campanya de colònies i casals d’estiu, conscients que aquest any les estades dels nens i nenes a les seves cases són «més necessàries que mai, perquè els permetran reconnectar amb la normalitat i tornar a jugar junts, respirar aire pur i disfrutar de la naturalesa. El millor antídot –diuen– contra els efectes nocius del confinament en la infància».

Des de fa setmanes, Fundesplai treballa l’adaptació de tots els seus equipaments de naturalesa, 28 cases de colònies, albergs i terrenys d’acampada, que podran començar a acollir nenes i nens una vegada es doni per finalitzat el curs escolar. Aspiren a superar aquest any les 1.300 activitats i els 68.000 participants de l’any passat.  Tenint en compte l’afectació econòmica que moltes famílies poden haver patit a conseqüència de la pandèmia, han intensificat la campanya solidària de recaptació de fons que anualment realitzen per becar les criatures de llars amb més dificultats salarials. L’any passat van concedir més de 5.000 beques.

Aquest divendres, la fundació ha mostrat com està duent a terme la preparació d’una de les seves finques, al costat del pantà de Sau, amb tres cases de colònies, dos campaments i un embarcador.

Personal de Fundesplai mostra la separació protocol·lària del capçal dels llits a la casa de colònies de Fundesplai a Vilanova de Sau. / David Aparicio

La premissa de la salut

El perímetre de la finca ha sigut senyalitzat per restringir el pas a qui no participi en les colònies. A la seva arribada, totes les famílies entregaran una declaració jurada que el seu fill o filla no ha patit simptomatologia de Covid-19 en els últims 14 dies. Es prendrà la temperatura a cada participant el dia de la seva arribada i cada matí durant els dies de la seva estada.

Notícies relacionades

En paral·lel, s’està formant en matèria de salut i educació emocional els equips de monitors i monitores, que en total són uns 2.000 experts en activitats de lleure amb menors, per garantir la millor campanya de colònies i estades en casals d’estiu. Els responsables pedagògics i el personal que gestiona les cases de colònies de Fundesplai reformulen cada una de les activitats perquè s’ajustin amb tota seguretat a les consignes higienicosanitàries del moment, sense deixar de donar resposta educativa i emocional a les necessitats de nens i nenes.

Preparatius als menjadors de la casa de colònies de Fundesplai a Vilanova de Sau. / David Aparicio

Aquest estiu es prioritzaran les activitats a l’aire lliure, en grups reduïts, de 10 menors per monitor. En una web nova de la campanya d’aquest estiu a Fundesplai s’informa de totes les activitats i hi ha un espai per resoldre preguntes freqüents, així com tots els detalls sobre el protocol higienicosanitari per la Covid-19.