casals 2020

El Govern enllesteix un pla per a campaments d'estiu segurs

Iglesias anuncia que l'executiu prepara una normativa per fer-los amb seguretat

zentauroepp49701813 casal nens barcelona200525121330

zentauroepp49701813 casal nens barcelona200525121330 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dijous el vicepresident segon de Govern, Pablo Iglesias, ha anunciat que s’està preparant una normativa perquè els campaments d’estiu puguin celebrar-se «en condicions de seguretat» i oferir «desconnexió i descans» als nens després de tantes setmanes de confinament.

Iglesias ha explicat davant de la Comissió de Drets Socials i Polítiques Integrals de la Discapacitat del Congrés dels Diputats que l’Institut de la Joventut, el Ministeri de Sanitat, les comunitats autònomes i les entitats juvenils estan consensuant aquesta normativa per als campaments d’estiu.

Notícies relacionades

«Pot semblar un assumpte menor, però cal recordar que el sector del lleure educatiu beneficia 4 milions de joves i ocupa 200.000 monitors i monitores a tot el territori de l’Estat. I sobretot, cal tenir present que han sigut més de dos mesos molt durs per als nens, nenes i adolescents, que lògicament afecten el seu procés de creixement i desenvolupament, i que per tant aquest estiu el lleure educatiu serà més essencial que mai», ha dit, tal com recull Europa Press.

Segons el seu parer, no es tracta únicament de facilitar la conciliació familiar a molts progenitors que continuen treballant a l’estiu, sinó també de reforçar mitjançant educació no formal l’«aprenentatge d’habilitats i valors que es van veure paralitzats per la pandèmia» i de «recuperar la socialització entre iguals, tan necessària després de tantes setmanes de confinament».