vulnerabilitat de les persones grans

Sis famílies denuncien una residència de Lleida per homicidi imprudent

Després d'haver detectat al març «algunes negligències» que, al final, s'han saldat amb la vida de fins a 36 residents d'aquest centre públic que depèn del Departament de Salut

A més de sis delictes continuats d'omissió del deure de socors, també acusen el geriàtric d'un delicte continuat d'atemptat contra la integritat moral

zentauroepp52995599 sant josep200529153011

zentauroepp52995599 sant josep200529153011 / Salvador Miret

1
Es llegeix en minuts
Efe

Sis famílies d’avis morts per coronavirus han presentat una querella criminal conjunta als jutjats de Lleida contra la direcció de la residència Sant Josep per sis presumptes delictes d’homicidi per imprudència.

L’advocat de les famílies, Xavier Prats, ha explicat que alguns familiars ja van detectar, a principis de març, «algunes negligències» que, al final, s’han saldat amb la vida de fins a 36 residents d’aquesta residència pública que depèn del Departament de Salut.

Prats explica que, segons les seves investigacions, el centre no disposava de les mesures de seguretat i higiene necessàries per protegir els residents del virus i tan sols comptaven amb l’assistència d’un metge durant unes hores a la setmana per atendre els interns.

Així mateix, denuncien que hi va haver canvis d’habitació d’avis malalts, van dilatar els trasllats de pacients a altres centres i, segons el criteri de les famílies, «es van prescindir de totes les conductes que s’esperen complir en un context així».

Les famílies volen «depurar responsabilitats» i demostrar que les actuacions que s’han dut a terme des de la direcció del centre no han sigut les correctes.

Notícies relacionades

«Els familiars estan tristos i indignats i esperen que aquest cas serveixi de punta d’inflexió en la gestió de residències perquè aquests fets no tornin a passar», sentencia l’advocat.

A més de sis delictes continuats d’omissió del deure de socors, també acusen la residència d’un delicte continuat d’atemptat contra la integritat moral pels danys causats als familiars i un delicte continuat contra els treballadors, ja que alguns afirmen que «només tenien lleixiu» per evitar els contagis.