DADES ACTUALITZADES

Sanitat fa proves del coronavirus a més del 85% dels casos sospitosos

El Ministeri notifica 39 morts en els últims set dies, 27.121 des de l'inici de la pandèmia

Els casos diagnosticats en les últimes 24 hores són 187, cinc més que el dia anterior

zentauroepp53574336 transe ntes aplauden al finalizar el minuto de silencio en m200529173246

zentauroepp53574336 transe ntes aplauden al finalizar el minuto de silencio en m200529173246 / Josefina Blanco

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez

Els centres d’atenció primària de tot Espanya estan fent proves PCR del coronavirus al 85% dels casos sospitosos, una xifra que puja al 89% en el cas dels hospitals, segons ha dit aquest divendres el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón.

A més, de tots els contactes amb un cas positiu identificats amb la nova estratègia de detecció precoç, només un 11% desenvolupen símptomes. «La transmissió és una mica menor del que semblava», ha dit Simón en la roda de premsa diària d’actualització de les dades. Pel que fa als contagis entre els sanitaris, des del començament de la pandèmia se n’han infectat 51.485, dels quals el 85% ja han sigut donats d’alta.

Simón també ha informat que aquest divendres s’han registrat 39 nous morts per coronavirus en els últims set dies, que sumen un total de 27.121 des que va començar la pandèmia. Els casos diagnosticats en les últimes 24 hores són 187, cinc més que aquest dijous. En total, a Espanya hi ha hagut 238.564 casos confirmats.

Notícies relacionades

D’aquests nous casos diagnosticats, 61 han sigut comunicats per Madrid i 42 per Catalunya, que presenten cinc i vuit noves víctimes mortals, respectivament, i a Galícia hi ha hagut sis morts en els últims set dies. «Ara l’objectiu és que sobre els nous casos notificats es pugui actuar ràpidament», ha destacat Simón.

Casos importats

Des de l’11 de maig, quan es van començar a identificar els casos sospitosos, s’han registrat, paral·lelament, 25 casos de coronavirus importats a Espanya. I també 22 contactes de casos confirmats que havien arribat al país. És a dir, «hi ha risc». «Són persones que havien estat en el mateix vol i s’està fent un seguiment», ha afirmat Simón, que ha remarcat que Espanya haurà d’anar obrint-se «progressivament», i per això caldrà mantenir les «mesures de protecció». En aquest sentit, ha apel·lat a la «responsabilitat individual».

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions