un estiu atípic

El Papa obre els Jardins Vaticans als nens per a un campament

Durant el mes de juliol es transformaran en l'espai d'esbarjo per als fills dels treballadors de la Santa Seu

A més dels esports i jocs, els nens també tindran accés als Museus de la Cúria per a visites d'excepció

vatican gardens car 1200

vatican gardens car 1200

2
Es llegeix en minuts
Efe

Per primera vegada, els cuidats Jardins Vaticans no seran només visitables per alguns turistes i lloc de passeig de la Cúria, ja que el papa ha autoritzat que durant el mes de juliol es transformin en l’espai per a un campament d’estiu per als fills dels treballadors de la Santa Seu.

«Estiu per a nens al Vaticà» és el programa que ha posat en marxa el secretari del Gobernatorato del Vaticà, l’espanyol Fernando Vérgez, perquè els fills dels empleats disfrutin d’un campament d’estiu en què s’utilitzaran moltes àrees normalment tancades al públic.

Es faran activitats a l’àrea de l’heliport, a la part superior dels jardins on es troba la Torrassa de San Giovanni, i s’utilitzaran les pistes de tennis i piscines a disposició.

El dinar i el berenar se serviran a l’Aula Pau VI, on el papa Francesc celebra actes i audiències generals que actualment estan suspeses per la pandèmia de Covid-19.

No faltaran alguns moments de catecisme ja que el tema elegit per a aquest campament és «Felicitat i benaurances» i es posarà l’exemple del món de l’esport per parlar «sobre la importància de la veritable felicitat com a meta i estil de vida per a tots», expliquen els organitzadors.

A més dels esports i jocs, i aprofitant el fet que no hi ha gaires persones, també tindran accés als Museus Vaticans per a visites d’excepció.

El preu és de 60 euros a la setmana per cada nen i descompte per als germans.

«Estimades famílies, l’horari d’estiu és un temps de descans i temps lliure per canviar el ritme després dels esforços de l’escola, la feina, però sobretot després de l’emergència que ha afectat el món sencer», escriu Vérgez en una carta dedicada als empleats vaticans.

Aquest projecte va néixer com una iniciativa per satisfer les necessitats dels pares i mares que treballen aquí, explica el salesià Franco Fontana, capellà de la Gendarmeria i els Museus Vaticans.

Notícies relacionades

«Mai com aquest any, després de mesos en què les famílies s’han vist obligades a quedar-se a casa, els pares tindran la necessitat de confiar els seus fills a persones de confiança que saben com restaurar l’esperança, l’entusiasme i educar els seus fills de manera segura», afegeix en declaracions als mitjans oficials vaticans.

Mentre a Itàlia encara no se sap que succeirà amb els campaments d’estiu, el Vaticà va per davant i explica: «Estem treballant per implementar totes les indicacions contingudes en les directrius del govern italià sobre la Covid-19. L’objectiu és garantir la seguretat dels nens i el personal. Dispositius de seguretat, espaiat, mesurament de temperatura, mascaretes, gel desinfectant, desinfecció d’ambients i equips».