PERILL DE LA DESESCALADA

Ceuta admet que podria tornar a la fase 0 per un important repunt de casos

En una roda de premsa telemàtica, el conseller de Sanitat del Govern ceutí, Javier Guerrero (PP), ha mostrat avui la seva «gran preocupació»

zentauroepp52996735 ciencia200402185704

zentauroepp52996735 ciencia200402185704 / Axel Schmidt

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Ciutat Autònoma de Ceuta, que es troba en fase 2 de la desescalada, podria tornar a la fase 0 com a conseqüència d’un «repunt inusual i molt important», que ha elevat a 22 els casos actius i a 271 les persones en aïllament domiciliari per haver estat en contacte amb coronavirus.

En una roda de premsa telemàtica, el conseller de Sanitat del Govern ceutí, Javier Guerrero (PP), ha mostrat avui la seva «gran preocupació»: «Si no som responsables, ens espera tornar enrere ja que s’han detectat 2 positius i 80 aïllats per culpa d’una festa d’aniversari i això no pot ser perquè es poden fer reunions de 15, però no festes».

«Des del punt de vista epidemiològic hem superat Múrcia, les Balears, Melilla i fins i tot Andalusia, i actualment tenim una xifra d’aïllaments i casos que no té lloc ni a Madrid», ha lamentat el conseller.

Retrocés de fase

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va mantenir ahir una reunió telemàtica amb el conseller ceutí. «Em va dir que si seguíem així tornaríem a fase 0», ha confessat Guerrero, que descarta demanar al Govern central el pas de la ciutat autònoma a la fase 3.

«Només em plantejo assegurar la fase 2 perquè el ministre estava molt enfadat», ha precisat Javier Guerrero, que ha ressaltat que ha vist «molta relaxació» als barris de la perifèria i ha demanat la mediació de la Delegació del Govern perquè la Policia Nacional i la Guàrdia Civil tinguin més presència policial als carrers.

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha dit que «s’ha d’actuar contra les actituds irresponsables perquè he vist moltes terrasses i bars que no estan complint amb la normativa, i nosaltres comencem a denunciar per atemptats contra la salut pública perquè hi ha molts grups que no compleixen les mesures».

«Ceuta necessita la responsabilitat de tots els ceutins», ha afegit.