campanya de conscienciació

Persones que han passat la Covid-19 criden a la prudència a València

La Generalitat Valenciana ha llançat un espot amb testimonis de malalts que han superat amb moltes dificultats el coronavirus

En el vídeo hi apareixen ciutadans que narren com de malament ho van passar i com han perdut musculatura o fins a 25 quilos durant el procés

valencia / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Generalitat Valenciana ha llançat la campanya ‘Sigues prudent’, que reuneix testimonis reals de persones que han patit Covid-19 per conscienciar sobre la importància de mantenir la prudència en les fases d’avenç cap a la recuperació de la normalitat.

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha donat a conèixer la campanya aquest dimarts, en la seva roda de premsa per informar de l’evolució de la pandèmia. L’espot s’anirà incorporant progressivament als diferents mitjans i xarxes socials.

«Et creus que això és una malaltia molt suau i quan et diuen els metges que gairebé t’has mort, això no és una broma» i «em va caure el món a sobre» són alguns dels testimonis que es recullen en l’audiovisual de persones que narren també com han perdut musculatura o fins a 25 quilos durant el procés.

Ana Barceló ha recordat la necessitat d’«atendre les recomanacions de Sanitat». «Hem cregut convenient –ha continuat– que es conegués el testimoni de persones reals que han patit Covid perquè expliquin la seva experiència i ens ajudin a tots a ser més conscients que el virus continua estant entre nosaltres.

Imatges d’aglomeracions

D’altra banda, a la consellera se li ha demanat una valoració sobre les imatges d’aglomeracions difoses aquest cap de setmana a la Marina de València, unes escenes que a Barceló li hauria agradat no veure, ha remarcat.

«Hem fet un esforç conjunt tota la societat per ser on estem en aquest moment. Hem de ser conscients que aglomeracions on no es respecti la distància de seguretat poden complicar la situació», ha remarcat.

Notícies relacionades

Per aquesta raó, ha apel·lat a responsabilitat i a la «pedagogia» per traslladar en l’àmbit familiar o d’amistats que «ens hem de cuidar per cuidar els altres». «M’agradaria no tornar a veure aquestes imatges», ha incidit.