Setge a la pandèmia

Israel prova amb èxit dos medicaments contra el coronavirus

Es tracta de fàrmacs utilitzats ja per a la malaltia de Gaucher, una malaltia rara i genètica

Els compostos estan sent aplicats actualment en animals infectats amb el patogen

undefined52843256 sao paulo  brasil   18 03 2020   una cient ficas brasile a t200319215845

undefined52843256 sao paulo brasil 18 03 2020 una cient ficas brasile a t200319215845 / Sebastiao Moreira

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Institut d’Israel per a Investigació Biotecnològica, dependent del Ministeri de Defensa, va informar aquest dimarts que va provar amb èxit per al tractament de la Covid-19 dos medicaments utilitzats per combatre la malaltia de Gaucher.

«El tractament d’una nova malaltia com la Covid-19 utilitzant un medicament ja existent i aprovat pot ser una solució eficient a curt termini, considerant que un dels principals desafiaments de la lluita contra la pandèmia és el temps que prenen la investigació i aprovació de noves drogues», va explicar l’institut en un comunicat.

L’estudi, realitzat en cultius cel·lulars, va demostrar que el tractament antiviral mitjançant l’ús dels fàrmacs provats va causar una important reducció en la capacitat de replicar-se del coronavirus i la destrucció de les cèl·lules infectades. 

L’institut n’identifica un, anàleg al Cerdelga, i explica que els dos compostos estan sent aplicats actualment en animals infectats amb la malaltia, per mesurar l’efectivitat del seu tractament. La investigació, a més, va donar resultats encoratjadors sobre el potencial ús d’aquests fàrmacs per al tractament d’altres virus, tant existents com que puguin aparèixer en el futur.

Aquestes medicines són utilitzades per a la malaltia de Gaucher, una malaltia rara i genètica causada per la deficiència d’un enzim que es manifesta de diferents maneres. 

L’Institut per a la Investigació Biotecnològica continua treballant en la recerca de solucions contra el virus, després d’anunciar, fa tres setmanes, el desenvolupament de diversos anticossos que el neutralitzen.

Notícies relacionades

A Israel la pitjor fase de la pandèmia ja ha passat i el país torna ràpidament a la normalitat, després de registrar unes xifres moderades de 281 morts i menys de 17.000 d’infectats.

Equips d’investigació de tot el món busquen una vacuna per al virus SARS-CoV-2, que ha provocat una pandèmia amb més de 342.000 morts, i alguns ja estan assajant en humans.