a l'audiència de barcelona

Petició de 164 anys de presó per una violació grupal que van difondre a la xarxa

Comença el judici per una agressió sexual múltiple a una menor comesa a Pineda per almenys 10 joves

juicio

juicio / ELISENDA PONS

3
Es llegeix en minuts
Efe

La Fiscalia demana entre 164 i 149 anys de presó a dos joves a qui l’Audiència de Barcelona jutja des d’aquest dilluns per participar presumptament en una violació en grup a una menor de 14 anys a Pineda de Mar (Barcelona) i difondre a les xarxes les imatges que van captar de l’agressió sexual.

A la secció desena de l’Audiència de Barcelona s’ha iniciat avui el judici per aquesta agressió sexual múltiple, comesa el 22 de març del 2018 per almenys una desena de joves, entre ells suposadament els dos acusats i dos menors que han sigut objecte d’un procés judicial paral·lel.

En una masia abandonada

La violació en grup es va produir el 22 de març del 2018 en una masia abandonada de Pineda de Mar, a la qual no es podia accedir en vehicle, on una desena de joves van portar per la força la menor, que llavors tenia 14 anys, i la van violar per torns, aprofitant la seva situació de «temor, submissió i total indefensió», segons la Fiscalia.

A més, ho van gravar amb els seus mòbils, prenent vídeos i fotos, imatges que posteriorment van difondre a les xarxes socials.

Trastorn d’adaptació i episodis de depressió

En el judici, que prosseguirà dijous que ve amb la previsió d’acabar divendres, el tribunal ha escoltat aquest dilluns la declaració que la menor, que quan van ocórrer els fets patia un trastorn d’adaptació i episodis de depressió, va fer en fase d’instrucció, que ha servit com a prova preconstituïda per a la sala.

La Fiscalia demana 164 anys de presó per a un dels processats i 149 per al segon, en els dos casos acusats com a autors de dos delictes d’agressió sexual, nou com a cooperadors necessaris per a l’agressió sexual i un d’utilització de menor per elaborar pornografia infantil.

Petició d’un milió d’euros d’indemnització

El ministeri públic també demana que els dos acusats indemnitzin conjuntament la víctima amb un milió d’euros pel perjudici moral que li van causar, així com per les seqüeles produïdes, tenint en compte la «gravetat» dels fets, que provoquen una «gran repulsa social», l’edat de la noia, que llavors tenia 14 anys, els trastorns psíquics que patia i la inestabilitat emocional i l’episodi d’autolesions i fugues de domicili que va patir a causa de la violació.

La jove, que va haver de romandre ingressada en un centre hospitalari durant un mes i mig després de la violació, també va patir estrès posttraumàtic a causa de la gravació i difusió dels vídeos a les xarxes socials.

Més de 10 violadors

Segons la Fiscalia, els acusats van portar per la força la víctima a un lloc apartat del nucli urbà, i que a més estava abandonat, per la qual cosa la noia estava «absolutament desprotegida i impossibilitada per demanar auxili».

Una vegada a l’interior de la masia abandonada, els més de 10 violadors –dels quals de moment només se n’ha pogut identificar els dos adults jutjats des d’avui i dos menors que han seguit un procés paral·lel–, la van envoltar i la van violar per torns, mentre la vexaven i acovardien, amb la qual cosa van provocar en la víctima una situació de «temor, submissió i total indefensió», segons la Fiscalia.

Van gravar vídeos i van fer fotografies

Notícies relacionades

A més, els dos acusats van gravar diversos vídeos i van fer fotografies en els que apareixien els processats i els dos menors obligant la víctima a realitzar actes sexuals contra la seva voluntat. Un d’ells va penjar aquell mateix dia en el seu compte d’Instagram un dels vídeos, que la mateixa xarxa social va acabar retirant a causa del seu contingut.

La violació en grup, en què cap dels agressors va utilitzar preservatiu, va finalitzar quan es va sentir la sirena d’un cotxe de policia a la zona, fet davant del qual els joves van abandonar el lloc i van deixar sola la menor a la masia abandonada.

Temes:

Violacions