Sanitat permet passejos de fins a 10 persones en la fase 1 i de 15 en la fase 2

Els nens podran sortir al carrer acompanyats per dos adults a partir de dilluns vinent

zentauroepp53304531 barceloneta dia200503111111

zentauroepp53304531 barceloneta dia200503111111 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dilluns comença una nova etapa de ladesescalada. Tots els territoris estaran en lafase 1o en lafase 2, amb les seves corresponents mesures d’alleujament. Una flexibilització del confinament que el Ministeri de Sanitat ha volgut incrementar permetent que en la primera de les fases puguin passejar o fer esport no professional fins a un màxim de 10 persones que no viuen al mateix domicili, i sense limitació si comparteixen casa. Una xifra que augmenta fins a 15 persones en la següent fase. 

En un tuit, Protecció Civil aclareix alguns dels canvis que ha publicat el Ministeri de Sanitat aquest dissabte en una ordre al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). 

A partir de dilluns, els nens de fins a 13 anys també podran sortir acompanyats per dos adults i es poden formar grups de fins a 10 persones que no visquin al mateix domicili (no hi ha límit per als que hi viuen). Fins al moment, només podria ser un dels progenitors, o una persona al càrrec del menor o els menors, que sortís amb els més joves de la casa.

Els centres comercials podran obrir si tenen un accés independent des del carrer i als museus l’aforament pot créixer del 30% al 50%.

Quant a obres en edificis i domicilis, se suprimeix la restricció vigent que no hi hagués ocupants; ara es permeten sempre que es garanteixin els dos metres de distància, l’ús de mascaretes i altres mesures de seguretat sanitàries.

Notícies relacionades

El ministre de Consum, Alberto Garzón, ha penjat en el seu compte de Twitter l’ordre publicada al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).