un projecte innovador

Una càpsula individual evitarà el contagi de Covid-19 en els restaurants

El prototip, que es denomina 'Plex'Eat', és de plexiglàs i ha sigut presentat per un inventor francès

zentauroepp53502071 designer christophe gernigon has a bold idea for keeping res200522183241

zentauroepp53502071 designer christophe gernigon has a bold idea for keeping res200522183241

1
Es llegeix en minuts
Xènia Homs

L’inventor francès Christophe Gernigon presenta un prototip de mampara en forma de campana feta de plexiglàs per facilitar la distància interpersonal en els bars i restaurants durant el desconfinament. L’aplicació del mètode s’està avaluant a França, on els locals de restauració podran obrir, sota condicions, el 2 de juny.

L’invent consisteix en una campana instal·lada al sostre amb visors de plexiglàs que separen els clients d’una mateixa taula sense causar molèsties en el moviment durant el menjar. «Totes les solucions per separar clients de restaurants que he vist fins ara semblaven sales de visites a la presó», ha explicat Gernignon al digital francès sobre restauració ‘Paris-Bistro’. Amb aquesta premissa, el dissenyador va aprofitar el confinament per crear ‘Plex Eat’ amb l’objectiu de dissenyar un sistema que ajudarà a mantenir la distància social sense renunciar a la comoditat dels comensals.

Evita la claustrofòbia

La proposta presenta una gran visera en forma de càpsula de 80 centímetres de diàmetre suspesa al sostre que roman oberta en la part posterior per permetre una fàcil entrada i sortida de l’individu. Així mateix, a part de garantir la protecció del comensal, ‘Plex Eat’ pretén reduir en alt grau la sensació d’asfíxia i evitar la claustrofòbia.

Notícies relacionades

Tot i que alguns industrials i fabricants ja han contactat amb Geringnon interessats en la possible producció de les seves mampares de plexiglàs, el disseny continua sent un prototip. A més, el dissenyador francès ha afirmat que va crear el sistema «esperant que mai veiés la llum del dia».

La pandèmia mundial per la Covid-19 ha omplert d’incertesa el futur pròxim de molts sectors. Per aquesta raó, ‘Plex Eat’ es valora com una de les iniciatives per garantir la interacció social segura en la nova normalitat dels pròxims mesos i evitar així nous brots.