CRISI SANITÀRIA

La Generalitat exigirà el carnet de vacunes al dia per tornar a l'escola

El conseller Bargalló assenyala que faran complir la norma a les escoles que fins ara es mostraven flexibles

La mesura s'inclou en el pla de desescalada que preveu obrir els centres de la zona 2 l'1 de juny

undefined29970587 vacunas vacunacion infantil  ni o   inyeccion   generico  fo190325114649

undefined29970587 vacunas vacunacion infantil ni o inyeccion generico fo190325114649

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, va explicar aquest dimecres durant la presentació del pla per a la reobertura de les escoles catalanes que al setembre serà obligatori que tots els alumnes catalans presentin el carnet de vacunes al dia als centres educatius. «Ja era un requisit abans durant el període de matrícules, però ara estarem més a sobre perquè es compleixi. Si sabem que hi ha algun centre que no el demana, prendrem mesures perquè ho faci», va assenyalar el conseller durant la presentació d’un pla que no ha fet cap gràcia entre els professors i les famílies.

Segons ha publicat aquest dijous Eldiario.es, la mesura es deu al fet que mentre estiguem en aquesta situació excepcional de pandèmia és molt important evitar qualsevol altra infecció que pugui causar símptomes semblants als de la Covid-19, segons apunten fonts de la subdirecció general de Promoció de la Salut de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. 

Col·legis oberts a l’estiu

Notícies relacionades

Aquesta és una de les mesures d’un pla que preveu obrir l’1 de juny els centres en fase 2sense fer classe, sense avançar matèria, sense transport escolar i sense servei de menjador. Obriran l’1 de juny «per no tornar a tancar», va avançar Bargalló. «Estaran oberts també el juliol i l’agost i posats a disposició dels ajuntaments i les entitats perquè puguin dur a terme, d’una forma segura, activitats lúdiques durant el període d’estiu», va detallar el conseller.

El pla, que preveu també l’obertura de guarderies per acollir els nens a partir d’un any, inclou l’obligatorietat de portar mascareta als nens més grans de cinc anys, però no als mestres, que segons va assenyalar Bargalló estaran obligats a posar-se-la només quan interactuïn «de prop» amb els alumnes.