segons dos epidemiòlegs britànics

Els nens propaguen menys que els adults el coronavirus

«Creiem que els menors tenen menys probabilitats de contagiar-se, tot i que no hi ha res segur», afirma una assessora del Govern de Boris Johnson

El científic Edmunds avisa a la Cambra dels Lords que la immunitat humana a la nova Covid-19 podria no durar molt entre els més petits

marsllaok

marsllaok

1
Es llegeix en minuts
Guy Faulconbridge / Reuters

Hi ha evidències que els nens transmeten menys el nou coronavirus que els adults, segons les investigacions de dos epidemiòlegs importants del Regne Unit que, no obstant, van advertir que la immunitat humana pot no durar tant en els més petits.

A mesura que Europa i els Estats Units intenten tornar a la normalitat i a la feina després de la primera onada mortal del nou brot de coronavirus, els líders mundials estan mirant de resoldre si és segur que els nens i els estudiants puguin reprendre els seus estudis.

Els estudis indiquen que els nens poden no propagar tant com els adults el virus, va assegurar als membres de la Cambra alta del parlament la doctora Rosalind Eggo, que assessora el Govern britànic sobre la seva resposta a malalties infeccioses.

«Creiem que els nens tenen menys probabilitats de contagiar-se, però no hi ha res segur», va assenyalar mentre va confirmar que els menors tenen també menys probabilitats de patir la malaltia amb resultats greus. «Hi ha indicis que els nens són menys infecciosos», però no és segur», va dir Eggo de la London School of Hygiene & Tropical Medicine.

John Edmunds, membre del Grup Assessor Científic d’Emergències de la Gran Bretanya (SAGE), va explicar al comitè científic de la Cambra dels Lords que era sorprenent com els nens no semblaven exercir un paper important en la propagació del nou coronavirus.

«És inusual que els nens no semblin exercir un paper important en la transmissió perquè per a la majoria dels virus i bacteris respiratoris exerceixen un paper central, però no en aquest cas», va afegir Edmunds, professor de l’Escola d’Higiene i Medicina Tropical.

Notícies relacionades

«Només hi ha un brot documentat associat amb una escola, la qual cosa és sorprenent», va insistir Edmunds abans d’agregar que la immunitat humana al nou coronavirus podria no durar molt en els menors.