TAMBÉ AL TRANSPORT PÚBLIC

Les mascaretes, obligatòries al carrer on no es pugui guardar dos metres

També caldrà portar-les en els espais tancats si no s'assegura la distància mínima

La mesura s'ha acordat en la reunió de Salut entre el Govern i les comunitats autònomes

zentauroepp53458028 mascarillas200518192304

zentauroepp53458028 mascarillas200518192304 / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
Valentina Raffio
Valentina Raffio

Periodista.

Especialista en ciència, salut i medi ambient.

Ubicada/t a Barcelona.

ver +

L’ús de mascaretes  també a la via pública i en espais tancats quan no es pugui garantir el compliment de la distància mínima de seguretat entre persones, fixada en dos metres, a més de quan es viatgi en transport públic.

Així ho han acordat aquest dilluns el Govern i les comunitats autònomes durant la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (SNS).

D’aquesta manera, a l’ús ja obligatori en el transport públic s’hi sumarà ara la utilització obligatòria en espais tancats i a la via pública si no és possible garantir la distància mínima de seguretat de dos metres.

El departament dirigit per Salvador Illa ha indicat que l’ús de les mascaretes quedarà regulat en una Ordre ministerial que es publicarà en els pròxims dies.

Durant la reunió, a més, s’ha informat del nou sistema de comunicació de dades entre comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, que ara es farà a la tarda.

El ministre ha anunciat l’enviament de guants i de mascaretes a totes les comunitats i ha anticipat que es donarà autonomia per al detall de certes activitats dins de la fase 2, en concret pel que fa a les visites als centres de persones grans.

Notícies relacionades

Quant als trams horaris, en la següent fase en què desapareixen els trams horaris, serà la comunitat autònoma la que proposarà que es respecti específicament el que està establert per a persones grans i amb discapacitat.

El nombre màxim de persones autoritzades en actes culturals a l’aire lliure quedarà fixat per salut pública de la comunitat autònoma. A més, el Govern murcià ha sol·licitat pautes per a platges, i el Ministeri ha especificat que s’abordarà en reunions bilaterals.