Sanitat rectifica i permet entrar a Cadis al barco 'Allure of the Seas'

El creuer es troba a Gibraltar, on va realitzar una escala tècnica aquest dijous per transferir tripulació a una altra embarcació

zentauroepp30719793 allure of the seas200514121630

zentauroepp30719793 allure of the seas200514121630

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Ministeri de Sanitat ha aixecat finalment la prohibició d’entrada a Cadis del creuer ‘Allure of the Seas’, de la companyia Royal Caribbean, que arribarà aquest cap de setmana a Navantia Cádiz per sotmetre’s a treballs de reparació, com tenia previst al principi.

Segons fonts consultades per Europa Press, actualment el que està permès és que a bord hi hagi la tripulació mínima de seguretat, que podria ser d’unes 30 persones aproximadament, mentre que la previsió era l’arribada d’unes 300 persones de diferents punts de la Unió Europea.

No obstant, segons ha avançat ‘La Voz’, l’Administració central argumentava que la tripulació superava el límit estipulat de 40 tripulants per la legislació de l’estat d’alarma. Tot i així, la consignatària BC Tours, encarregada de realitzar les gestions, ha al·legat que amb aquest nombre tan reduït és impossible operar en aquest barco, de manera que finalment, i després de la mediació de Ports de l’Estat, Marina Mercante i l’Associació Espanyola de Consignataris, Sanitat Exterior ha autoritzat l’entrada del creuer a la drassana amb una tripulació de 300 persones.

El barco es troba a Gibraltar, on va realitzar una escala tècnica aquest dijous per transferir tripulació al creuer ‘Jewel of the Seas’. Segons ha informat l’Autoritat Portuària de Gibraltar en una nota, de conformitat amb la decisió del Govern de Gibraltar de suspendre les visites de creuers a Gibraltar durant l’actual crisi de la malaltia Covid-19, la presència dels dos creuers no es tracta de visites ordinàries, ja que les embarcacions no tenen cap passatger a bord i pararan exclusivament per proveir-se de carburant, aprovisionar-se, descarregar escombraries i transferir tripulació entre les embarcacions.

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha assenyalat que cap membre de la tripulació podrà desembarcar de les embarcacions, tret d’aquelles persones que s’hagin de transferir d’una embarcació a l’altra, i no es permetrà que cap empleat a terra pugi a bord de l’embarcació durant la seva breu estada a Gibraltar.