promesa al senat

El Govern impulsarà un pla d'acreditació de qualitat de les residències

El vicepresident Pablo Iglesias pretén reforçar el finançament del sistema, millorar les condicions laborals dels treballadors i reduir les llistes d'espera

MADRID, 14/05/2020.- El vicepresidente segundo y ministro español de Derechos Sociales y Agenda 2030, Pablo Iglesias (c), se dispone a comparecer ante la Comisión de Derechos Sociales del Senado, este jueves, en Madrid, para dar cuenta de su labor de coordinación de las políticas de asuntos sociales del Ejecutivo durante la crisis del coronavirus. EFE/Basllesteros POOL

MADRID, 14/05/2020.- El vicepresidente segundo y ministro español de Derechos Sociales y Agenda 2030, Pablo Iglesias (c), se dispone a comparecer ante la Comisión de Derechos Sociales del Senado, este jueves, en Madrid, para dar cuenta de su labor de coordinación de las políticas de asuntos sociales del Ejecutivo durante la crisis del coronavirus. EFE/Basllesteros POOL / Ballesteros (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Efe

El vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, s’ha compromès aquest dijous al Senat a desenvolupar un pla d’acreditació de qualitat de les residències de gent gran, un dels sectors de la població més afectat per la pandèmia del coronavirus.

Aquest programa, que estava inclòs en l’acord de legislatura entre el PSOE i Unides Podem, inclou reforçar «significativament» el finançament del sistema d’atenció a la dependència, així com millorar les condicions laborals, moltes vegades en situació de precarietat, dels treballadors dels serveis socials i reduir «dràsticament» les llistes d’espera, segons ha dit Iglesias en la seva intervenció inicial en la Comissió de Drets Socials del Senat.

265.000 persones encara sense l’ajuda que els toca

Iglesias ha lamentat les retallades que va patir el model de cures i d’atenció a la dependència arran de la crisi del 2012 i ha criticat que a Espanya hi ha 265.000 persones que encara no perceben l’ajuda que els correspon.

Una situació que presenta «mancances estructurals» i que, per tant, ha assegurat, ha de ser corregida, per això serà necessari «fer un important esforç en els Pressupostos Generals de l’Estat».

El 75% dels centres són privats

Notícies relacionades

D’altra banda, Iglesias ha fet una crida a reflexionar sobre que a Espanya el 75% dels centres de gent gran siguin privats. «No sé si un model tan altament privatitzat com les residències de gent gran és propi de la quarta economia de la zona euro», s’ha preguntat.

Segons la seva opinió, hi hauria d’haver un «consens transversal» en el context dels acords per a la reconstrucció social i econòmica després de la Covid-19, perquè el model de les residències canviï a Espanya per un altre de «més ben dotat», on els treballadors públics cobrin salaris «decents».