operació Dans

Desarticulen un grup criminal de cultiu de marihuana a Granollers

La Guàrdia Civil intervé gairebé 6.000 plantes, la confiscació més gran fins al moment a Catalunya

Han detingut cinc persones, veïns de la mateixa localitat del Vallès Oriental, Rubí i Alella

granollers / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització criminal que es dedicava al cultiu d’interior de marihuana en naus industrials d’un polígon de Granollers (Barcelona), ha informat aquest dijous en un comunicat.

Han detingut cinc persones, veïns de la mateixa localitat del Vallès Oriental, Rubí i Alella (Barcelona), com a presumptes autors de tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric i també se’ls ha denunciat per haver-se saltat la prohibició de lliure circulació, decretada per l’estat d’alarma.

A més, s’han confiscat 5.893 plantes i 6,8 quilograms d’aquesta droga processada, repartides en quatre plantacions en aquests espais industrials.

La policia es va posar sobre la pista a finals de març i a finals d’abril va muntar l’operació, que va batejar amb el nom d’operació Dans, que va comportar el registre de les quatre naus, on van trobar un «hidropònic d’alt rendiment», amb una gran sofisticació, ja que podien controlar el procés de cultiu a distància, gràcies als telèfons mòbils.

Notícies relacionades

El cos ha estimat que la defraudació del fluid elèctric ascendeix a 250.000 euros aproximadament i aquestes gairebé 6.000 plantes intervingudes són la confiscació més gran feta fins al moment a Catalunya aquest 2020.