activitat renascuda

Els estudis de tatuatge reobren amb noves mesures sanitàries i una gran demanda

«Ens ha sorprès bastant perquè hi ha moltíssima gent que es vol tatuar», admet l'encarregada d'un saló madrileny

tatoo-fet / periodico

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els estudis de tatuatge han tornat a obrir les portes amb noves mesures sanitàries, a més de les habituals, després de dos mesos de tancament forçós. I ho fan amb una important demanda dels ciutadans. Ni l’obligació de sol·licitar cita prèvia ni les noves mesures de seguretat han minvat l’ànim d’aquells que desitgen fer-se un tatuatge, segons ha explicat la Pilar, responsable del saló de tatuatge Negro Marfil.

La Pilar ha relatat que l’eina preferida per sol·licitar cites a l’estudi està sent l’Instagram, plataforma a través de la qual els clients s’estan posant en contacte tant amb l’estudi com amb els artistes. «Ens ha sorprès bastant perquè hi ha moltíssima gent que es vol tatuar», ha relatat la gestora de l’estudi, afegint que, «en un principi», han omplert el calendari de cites per a aquest mes de maig.

Cal demanar cita

Aquelles persones que vulguin fer-se un tatuatge han de demanar cita amb l’estudi, que al seu torn els respon amb un correu detallant les mesures sanitàries que han de prendre en la visita: abstenir-se d’anar-hi en cas de mostrar símptomes, tenir febre o d’haver estat en contacte amb persones que hagin contret la Covid-19. En cas contrari han d’anar-hi portant mascareta sanitària i guants (si no en tenen els en subministren al local).

Segons ha explicat la Pilar, aquesta confirmació serveix de justificant als clients en cas de ser qüestionats per la policia de camí de l’establiment. Han d’anar-hi sols i, una vegada dins, no es podrà fer ús de les zones comunes com la sala d’espera o els lavabos. Per la seva banda, des del local han encarregat termòmetres d’infrarojos per assegurar-se que els clients que hi vagin no tinguin febre.

Acostumats a les mesures de precaució

Des del saló de tatuatges expliquen que estan acostumats a prendre mesures de precaució de caràcter sanitari per la naturalesa del treball que desenvolupen a l’establiment. «No és només aquesta malaltia la que es pot agafar, sinó una hepatitis i mil coses», ha advertit la Pilar, explicant que aquestes mesures sanitàries han sigut reforçades després de la reobertura del local. Per això, després de l’ús d’una cabina es desinfecta completament i es canvia el paper protector de totes les superfícies.

Notícies relacionades

«Desinfectem dues vegades al dia el local amb una solució amb lleixiu, hi ha gels hidroalcohòlics per tot arreu, utilitzem les mascaretes de protecció integral», ha relatat la Pilar, i ha referit que els materials sanitaris que ja s’utilitzaven habitualment en el dia a dia de l’estudi s’han convertit en béns de difícil accés.

«Tot el que són productes sanitaris han pujat un 100% de preu, i no és només que hagin pujat, és que et trobes amb moltíssimes dificultats per trobar-ne al mercat», ha assegurat la portaveu de l’estudi respecte de guants i mascaretes.