ho farà només dilluns i divendres

Pedro Sánchez deixarà de presidir diàriament el gabinet per a la desescalada

El Comitè Tècnic de Gestió del coronavirus passarà a celebrar-se només dos dies a la setmana

zentauroepp53331787 congreso200506101405

zentauroepp53331787 congreso200506101405 / J J Guillen

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president del Govern, Pedro Sánchez, deixarà de presidir diàriament la reunió del gabinet encarregat de coordinar la desescalada al país, que passarà a celebrar-se únicament dos dies a la setmana, els dilluns i els divendres.

Des del passat 29 d’abril el Comitè Tècnic de Gestió del coronavirus per analitzar l’evolució de l’epidèmia i el compliment de les mesures imposades per l’estat d’alarma va passar a convertir-se en un gabinet per a l’anomenada fase de «desescalada».

Aquestes reunions eren presidides diàriament pel cap de l’Executiu però a partir d’ara, amb el 51% dels espanyols ja en la fase 1, passaran a celebrar-se únicament els dilluns i els divendres, segons ha informat Moncloa.

Aquest gabinet reuneix els quatre ministres designats com a autoritats competents delegades sota l’estat d’alarma: Salvador Illa (Sanitat); Margarita Robles (Defensa); Fernando Grande-Marlaska (Interior) i José Luis Ábalos (Transports), així com el principal assessor científic del Govern, l’epidemiòleg Fernando Simón. Des del 16 d’abril es van afegir a aquest comitè els quatre vicepresidents de l’Executiu (Carmen Calvo, Pablo Iglesias, Nadia Calviño i Teresa Ribera) i la portaveu de l’Executiu, María Jesús Montero.

Amb el seu pas a gabinet per a la desescalada s’hi van sumar la ministra de Treball, Yolanda Díaz; però també diversos alts càrrecs del gabinet del president Pedro Sánchez, que el continuarà presidint, com són el seu director de gabinet, Iván Redondo; el secretari general de la Presidència, Félix Bolaños i el secretari d’Estat de Comunicació, Miguel Ángel Oliver, a més del director de gabinet del vicepresident segon del Govern, Julio Rodríguez.

Notícies relacionades

El president del Govern presidirà aquest dimarts la reunió del Consell de Ministres, que entre altres qüestions aprovarà la prolongació dels ertos fins al 30 de juny.