Com desinfectar una mascareta higiènica reutilitzable

El Ministeri de Sanitat publica un document en què recomana netejar-les amb detergent, lleixiu o sabó

zentauroepp53355986 member of parliament  mp  gurjeet singh aujla  r  adjusts a 200511185430

zentauroepp53355986 member of parliament mp gurjeet singh aujla r adjusts a 200511185430 / NARINDER NANU

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les mascaretes higièniques reutilitzables s’han de desinfectar amb detergent, lleixiu o sabó, segons s’estableix en un document publicat pel Ministeri de Sanitat dies després d’aconsellar a la població utilitzar les mascaretes higièniques si han d’anar als seus llocs de treball amb transport públic, o són a llocs on no es pot mantenir la distància de seguretat recomanada, d’un o dos metres.

A causa de la circumstància especial de la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19  i a la urgència de disposar de productes desinfectants amb activitat viricida per a la desinfecció de les mascaretes higièniques reutilitzables, Sanitat ha establert que es pugui utilitzar, amb aquest objectiu, qualsevol dels productes viricides autoritzats pel Ministeri de Sanitat per a ús ambiental.

No obstant, aquests productes, autoritzats per fer servir en superfícies i que es podran utilitzar per a la desinfecció de les mascaretes higièniques reutilitzables, han de passar la ‘Norma 14476’ d’activitat viricida i estar registrats per a ús del públic en general. El seu ús es farà d’acord amb les recomanacions del fabricant, i es posarà especial atenció a l’ús diluït o no del producte i al temps de contacte necessari per a l’activitat desinfectant.

En aquest sentit, el departament que dirigeix Salvador Illa informa que per netejar i desinfectar les mascaretes higièniques reutilitzables es poden o bé rentar amb detergent normal i aigua a una temperatura entre 60-90º, o bé submergir-les en una dilució de lleixiu 1:50 amb aigua tèbia durant 30 minuts.

Després d’aquest últim procediment, el Ministeri de Sanitat recomana rentar-les amb aigua i sabó, aclarir-les bé per eliminar qualsevol resta de lleixiu o químic i deixar-les assecar.

Notícies relacionades

Així mateix, el Ministeri de Sanitat ha publicat una guia de recomanacions sobre l’ús de la mascareta, en què recomana a la població utilitzar les higièniques i deixar les mèdiques (també conegudes com a quirúrgiques) per als professionals sanitaris i els pacients amb la Covid-19.

«L’ús de les mascaretes higièniques pot col·laborar en la disminució de la transmissió per part de les persones sense símptomes o amb una simptomatologia lleu, sempre que es vagi associat a les mesures de prevenció», diu Sanitat, per recordar la importància de mantenir les mesures preventives de distanciament físic, l’etiqueta respiratòria, la higiene de mans i evitar tocar-se el nas, la cara, els ulls i la boca.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions