Comerç d'aliments

#AlimentsDeProp, el cercador que permet la compravenda d'aliments i begudes de proximitat a Catalunya

Prodeca ha llançat la iniciativa per reactivar la comercialització de productes agroalimentaris locals durant el confinament

foto-boqueria-abril2020

foto-boqueria-abril2020

1
Es llegeix en minuts
Xenia Homs

El servei de promoció alimentària català Prodeca ha creat un cercador web per facilitar la comercialització de productes agroalimentaris catalans. El sistema ‘online’ reuneix totes les iniciatives que volen posar els seus productes alimentaris i begudes de proximitat a disposició dels usuaris.

Sota el nom d’#AlimentsDeProp, Prodeca pretén posar en contacte els consumidors i els productors agroalimentaris locals a fi d’oferir solucions i acompanyament al sector agroalimentari català en aquest context d’excepcionalitat generat per l’expansió del coronavirus.

Efectes de la Covid-19 al sector

El tancament dels restaurants, les escoles o els mercats ambulants d’aliments frescos dels que són proveïdors ha sigut el principal efecte de la pandèmia per als productors agroalimentaris. Per aquesta raó, actualment molts venedors es troben amb dificultats per vendre els seus productes. Alhora, existeix una demanda creixent interessada en poder contactar amb els productors de proximitat.

En aquest context, el cercador de Proteca posa a disposició de l’usuari una llista de totes les iniciatives col·lectives i individuals identificades per àmbit territorial i categoria de producte per augmentar la seva visibilitat i facilitar la seva comercialització. D’aquesta manera, a través d’#AlimentsDeProp se centralitzen totes les iniciatives per fomentar la producció alimentària més territorializada i afavorir que continuïn amb la seva activitat.

Punt d’unió entre productors i compradors

Notícies relacionades

Prodeca fa una crida per a què els ramaders, pescadors o productors de gènere alimentari es donin d’alta i participin en la causa. A la web, tot venedor local pot informar dels productes que té disponibles, publicar fotografies i especificar la seva forma de comercialització. Així mateix, la plataforma permet consultar a temps real les interaccions entre els usuaris que desitgen comprar productes de proximitat i els seus venedors.

Prodecta és l’empresa pública del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya que té com a finalitat promoure el sector i els productes agroalimentaris catalans al mercat nacional i internacional.