resposta a Vox

El Govern nega que durant el 8-M s'infringissin les indicacions de l'OMS

La diputada Lourdes Méndez reclama la dimissió de la ministra d'Igualtat, Irene Montero, «per irresponsable»

L'Executiu de Pedro Sánchez remarca que la declaració de l'estat d'alarma es va aprovar el 14 de març

zentauroepp52691145 barcelona      0803 2020      barcelona    manifestaci n fem200309181255

zentauroepp52691145 barcelona 0803 2020 barcelona manifestaci n fem200309181255 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Govern ha negat que la convocatòria de les marxes pel Dia de la Dona, el 8 de març, contravingués «en cap cas» les indicacions que les autoritats sanitàries havien fet fins al moment sobre la crisi sanitària del coronavirus.

L’Executiu respon així a una pregunta parlamentària formulada per la diputada de Vox, Lourdes Méndez, en la qual demana explicacions al Govern sobre aquesta decisió i reclama la dimissió de la ministra d’Igualtat, Irene Montero. La diputada considera una «irresponsabilitat» que la ministra convoqués la manifestació del 8-M «malgrat la crisi sanitària i epidemiològica» que vivia el país.

En la mateixa resposta, recorden que la declaració de l’estat d’alarma es va aprovar el 14 de març i no va ser fins aleshores quan es van activar mesures de «limitació de la llibertat de circulació de les persones», entre d’altres, per a la protecció dels ciutadans davant la Covid-19.

Sánchez i Montero defensen les marxes

Notícies relacionades

La polèmica sobre la convocatòria del 8-M ha generat les crítiques de part de l’oposició. El mateix president del Govern, Pedro Sánchez, ja va assegurar fas mesos que totes les decisions preses per l’Executiu en relació amb el coronavirus es basen en «el que diuen els experts i la ciència» i va precisar que la crisi «no és estàtica» i que «evoluciona cada hora».

La mateixa Irene Montero s’ha referit a aquest tema en una entrevista a La Sexta. En la seva intervenció assenyala la dreta i l’extrema dreta d’estar utilitzant la crisi sanitària amb «acarnissament» i de manera partidista per «atacar les dones i el feminisme», al denunciar que les marxes que es van celebrar el 8 de març pel Dia de la Dona van tenir a veure amb l’expansió del virus.