paquets de 10 unitats a 6 euros

Mercadona vendrà mascaretes a partir del 14 de maig i àmplia el seu horari des de dilluns

La cadena recomana espaiar la compra al llarg del dia, i no a l'hora d'obertura de l'establiment, i fer-la «amb agilitat i rapidesa»

Tindran preferència per a l'accés a les botigues les persones grans, les persones amb discapacitat, amb mobilitat reduïda i les embarassades

Cajeros protegidos por mamparas en un supermercado Mercadona de València, el 24 de marzo.

Cajeros protegidos por mamparas en un supermercado Mercadona de València, el 24 de marzo. / MIGUEL LORENZO

3
Es llegeix en minuts
Europa Press

Mercadona posarà a la venda a partir del pròxim 14 de maig mascaretes higièniques no reutilitzables en paquets de 10 unitats a un preu de venda de 6 euros cada un, sota la marca Deliplus, a fi de donar resposta a una necessitat actual dels seus ‘caps’ (clients), segons ha anunciat la companyia, que també àmplia el seu horari un hora més a partir d’aquest dilluns, 11 de maig, des de les 9.00 hores fins a les 20.00 hores.

No obstant, la companyia ha precisat que, atesa l’excepcionalitat de la situació, s’anirà adaptant a les circumstàncies canviants, modificacions que, si es duen a terme, seran comunicades en cada moment.

Així ho ha assenyalat en un comunicat en el qual informa de l’actualització de les mesures adoptades als seus establiments els dies 16, 19, 23, 26 de març i 3 d’abril, que es complementen amb les addicionals que entraran en vigor l’11 i el 14 de maig davant l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

L’anunci del canvi en l’horari es produeix després d’haver implantat des d’aquest dilluns passat una nova jornada laboral de quatre dies de feina i tres de descans (inclòs diumenge) a totes les seves botigues, mentre duri la crisi generada per la Covid-19.

La mesura, que s’havia assajat primer a 24 botigues, s’ha estès des d’aquest dilluns a tots els supermercats de la cadena, amb l’objectiu de reduir el contacte entre la plantilla i els clients.

Amb la finalitat de protegir la salut i seguretat dels seus clients i treballadors, a més d’assegurar el proveïment de les botigues, Mercadona ha recordat que s’informarà els clients de les recomanacions generals per acudir a realitzar l’acte de compra, tant a través dels membres de la plantilla com per mitjà de cartelleria, megafonia i xarxes socials.

Entre les recomanacions adoptades des de l’inici de la crisi sanitària hi ha la d’acudir-hi només una persona (no en família, o amb nens o grups); no acudir a realitzar la compra persones que formin part dels grups de risc, com ara gent gran i persones amb malalties cròniques, i tindran preferència per a l’accés a les botigues les persones grans, les persones amb discapacitat, amb mobilitat reduïda, les embarassades i els acompanyants necessaris.

Espaiar la compra i fer-la «amb rapidesa»

A més dels col·lectius anteriors, també ha inclòs entre les seves mesures en aquest temps la preferència d’accés del personal sanitari, forces de seguretat, bombers i personal d’atenció social, degudament acreditats. La cadena recomana espaiar la compra al llarg del dia, i no a l’hora d’obertura de l’establiment, i fer-la «amb agilitat i rapidesa».

Així mateix, aconsella no emmagatzemar innecessàriament productes, perquè el subministrament dels de primera necessitat està «més que garantit»; recomana pagar preferentment amb targeta i evitar l’ús de diners en efectiu, i demana que es respecti el compliment de les recomanacions de distància mínima senyalitzada o l’aforament màxim, que ordenarà el responsable de l’establiment o el de l’agent de seguretat privada designat.

D’aquesta manera, cada establiment tindrà concretat l’aforament màxim que garanteixi la distància preventiva d’un metre entre qualsevol persona. Així mateix, comptarà amb l’aforament màxim permès, complint la normativa, de manera que no es permetrà l’accés una vegada complet, mentre no abandonin l’establiment altres clients.

A la via pública d’accés a cada supermercat estarà marcada una distància mínima d’un metre per a les persones que esperin el seu torn d’entrada a les portes dels supermercats, que s’haurà de respectar per mirar d’accedir-hi.

A l’interior del local es garantirà la separació mínima d’un metre entre clients amb recomanacions del personal de l’establiment, amb el recolzament de cartells reforçant aquestes mesures, i també estaran marcats els límits d’un metre al terra de la secció de Peixateria i les línies de caixes.

Proteccions

La cadena no admetrà, en cap cas i sota cap concepte, devolucions de productes.

Mercadona manté la instal·lació de mampares de metacrilat de protecció/separació a la secció de caixes de tots els supermercats i ha adoptat mesures internes per reforçar la salut i seguretat dels seus treballadors, entre les quals es troba l’entrega per l’empresa d’ulleres de protecció ocular i els estris d’higiene i prevenció necessaris tant en botigues com en blocs logístics i magatzems, i l’adopció dels criteris específics respecte a la salut, garantint distàncies i aforaments a totes les seves dependències.

Notícies relacionades

Igualment, s’han reforçat els processos de desinfecció i neteja diaris de les instal·lacions (botigues, blocs logístics i magatzems), amb serveis externs, i ha instal·lat a cada supermercat gel desinfectant i paper perquè els clients puguin procedir a la neteja del mànec del carro i reforcin la seva higiene.

Així mateix, es manté la mesura d’ús obligatori de guants pels clients, del mateix tipus que s’utilitzen a la secció de Fruita i Verdura, als accessos als supermercats.