HA SIGUT TORNAT A L'HOSPITAL

Immobilitzat un home amb Covid-19 atrinxerat després de fugir d'un psiquiàtric a Alcoi

L'home, que va ser ingressat dimarts, va aprofitar un canvi d'ubicació per escapar-se i amenaçar la seva dona perquè no deixés entrar a casa la policia

12/06/2019 Furgoneta de la Policia Nacional.

12/06/2019 Furgoneta de la Policia Nacional. / EUROPA PRESS (Europa Press)

2
Es llegeix en minuts
Efe

Un home amb trastorn psicològic i que havia donat positiu per Covid-19 ha sigut immobilitzat i retingut aquest dimecres a Alcoi (Alacant) per la Policia Nacional després d’escapar-se de l’hospital psiquiàtric on havia sigut ingressat el dia anterior i atrinxerar-se a la seva vivenda, on amenaçava la seva dona.

Els agents, després de ser alertats de la fuga per l’hospital i rebre després una trucada d’un veí, han acudit al domicili de l’home amb equips de protecció individual (EPI) i escuts per poder immobilitzar-lo, ja que coneixien l’estat del pacient amb resultat positiu per Covid-19, segons un comunicat de la Comissaria Provincial.

La dona estava amenaçada pel marit

Una vegada acordonat l’edifici i desplegat el dispositiu policial, han intentat contactar amb la dona, que els ha manifestat que estava sent amenaçada pel marit, cosa que li impedia poder obrir la porta als agents.

Els policies han mirat de mediar a través de la porta perquè l’home deposés la seva actitud i obrís, però ha resultat infructuós.

Al trobar-se amb les seves facultats mentals minvades, estant cada vegada més alterat i sent un risc per a si mateix i per a la seva dona, els agents han accedit a la vivenda, on han immobilitzat l’home, i després els serveis mèdics mobilitzats els han assistit a tots dos a l’interior de la casa.

Retornat a l’hospital

La dona es troba bé de salut, tot i que amb un evident estat d’ansietat per la situació provocada amb el marit, que ha sigut conduït en ambulància medicalitzada i custodiada per la policia novament a l’hospital.

Segons la nota de premsa de la Comissaria Provincial, l’hospital ha iniciat les gestions per sol·licitar-ne judicialment l’ingrés no voluntari, així com el protocol de prevenció sanitària per localitzar i aïllar tots les persones que han mantingut un contacte estret amb l’ingressat.

L’home havia sigut portat ahir en una ambulància amb custòdia policial a l’hospital psiquiàtric després que la Policia Nacional rebés una trucada del 091 perquè acudís al seu domicili ja que, en actitud molt agressiva, es negava a prendre la medicació.

A l’arribar al lloc, els agents es van entrevistar amb la seva dona i van decidir traslladar-lo a l’hospital psiquiàtric perquè fos tractat, i per això es va sol·licitar una ambulància amb custòdia policial.

Una vegada allà, i com que presentava símptomes compatibles amb la Covid-19, se li va fer la prova diagnòstica corresponent, que va donar resultat positiu, segons el comunicat.

Ha escapat en un canvi

Aquest matí, el pacient, aprofitant el canvi d’ubicació a una sala destinada per a contagiats, s’ha escapat de l’hospital, i la policia ha estat alertada d’aquest fet.

Notícies relacionades

Una segona trucada al 091 per part d’un veí de l’immoble on residia aquesta persona ha permès als agents localitzar-la i retenir-la.

La Policia Nacional ha traslladat les actuacions a l’autoritat judicial.