polèmica a Catalunya

La Generalitat només ha realitzat 32 proves PCR de les 170.000 anunciades

La denúncia ha sigut efectuada per TV3 i la consellera Vergès afirma que aquesta mateixa setmana començaran les anàlisis que fins ara s'han retardat

budo-gene

budo-gene

1
Es llegeix en minuts

La Generalitat només ha pogut fer 32 proves PCR per detectar el coronavirus entre la població catalana de les 170.000 que va anunciar que faria en laboratoris de Catalunya fa sis setmanes, segons ha denunciat el programa ‘Planta baixa’ de TV3. Meritxell Budó, consellera de Presidència, va comunicar el 7 d’abril que es prenia la iniciativa davant de la saturació dels laboratoris dels hospitals catalans, en els pitjors dies de la lluita contra la pandèmia.

Notícies relacionades

«Aquest programa preveu activar les màquines PCR que ja disposen els centres d’investigació de Catalunya i en una primera fase aquest programa ens permetrà realitzar 170.000 tests, en un període de sis setmanes», va afirmar la consellera a l’abril. La consellera de Salut, Alba Vergès, ha admès aquest dilluns, després de la informació de TV3, que just era ara quan començava la producció. La responsable de la sanitat catalana no ha volgut concretar la xifra disponible tot i que ha garantit que les proves «s’iniciaran aquesta setmana».

Pregunta el PSC

En aquest sentit, el PSC ha registrat al Parlament una bateria de preguntes dirigides al Govern per conèixer els motius pels quals no s’havien realitzat a Catalunya els tests ràpids d’anticossos que havien sigut anunciats. «¿Què impedeix fer-ne més?», qüestiona el grup parlamentari socialista. «Sorprèn el nombre tan baix de tests ràpids que s’han fet» consideren els socialistes catalans.