CONTROL DE L'EPIDÈMIA

Els centres d'atenció primària controlaran el virus sobre el terreny

Els metges de capçalera seran els encarregats de diagnosticar els nous casos i fer un seguiment dels possibles contagis

El Consell Interritorial del Sistema Nacional de Salut considera «imprescindible» reforçar la capacitat de tests d'aquests centres

zentauroepp53313229 madrid  04 05 2020   captura de la se al institucional de mo200504140721

zentauroepp53313229 madrid 04 05 2020 captura de la se al institucional de mo200504140721

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els centres d’atenció primària seran clau en el diagnòstic dels nous casos de Covid-19, així com en el control de l’expansió del virus sobre el terreny. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i els consellers autonòmics han acordat aquesta tarda ampliar els sistemes de detecció precoç d’aquesta malaltia per poder vigilar de prop els pacients infectats i, al seu torn, controlar l’eventual contagi d’altres persones amb qui hagin estat en contacte. 

Així ho ha decidit el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut d’aquest dilluns, que considera «imprescindible» reforçar la capacitat del sistema sanitari per detectar nous contagis mitjançant proves de PCR o altres tècniques equivalents de diagnòstic. «Les comunitats autònomes

hauran reforçar les capacitats en atenció primària i tots els sistemes d’informació perquè puguem tenir una adequada transmissió de dades», ha destacat Illa.

Notícies relacionades

En aquest sentit, també es demana que els sistemes de vigilància epidemiològica subministrin informació diària sobre l’evolució de la pandèmia per a la presa de decisions, amb nous indicadors i «amb un nivell de desagregació detallat que permeti adoptar reaccions ràpides en cas de nous brots».

Ha recordat que el pla de transició incloïa la necessitat de disposar de capacitats reforçades en quatre àmbits diferents: el de l’assistència sanitària reforçada, garantint que hi ha suficient capacitat de poder atendre tots els pacients en el cas que hi hagués un nou rebrot; desplegar una vigilància epidemiològica; identificació i contenció precoç de fonts de contagi, i mesures de protecció col·lectiva.