davant les fases de desescalada

L'OMS crida a una «consideració acurada» de la reducció de restriccions

El 63% de la mortalitat mundial per Covid-19 s'ha produït a Europa que «segueix en mans d'aquesta pandèmia», avisa

«La tornada a la normalitat no serà fàcil», adverteix el doctor Kluge, «perquè la complexitat i la incertesa encara han d'arribar»

turiaok

turiaok

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El director regional de l’OMS  per a Europa, el doctor Hans Henri P. Kluge, ha advertit que «el camí de transició a una ‘nova normalitat’ no és fàcil», i ha anat més enllà a l’afirmar que «la complexitat i la incertesa encara han d’arribar», ja que «és clar com l’aigua», que «la regió d’Europa segueix en mans d’aquesta pandèmia» i, per tant, «és imperatiu que cap país baixi la guàrdia».

En els últims 28 dies, els casos acumulats a la regió d’Europa de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), han augmentat més de tres vegades, a més d’1,3 milions d’afectats, això és el 48% dels casos a nivell mundial, mentre que les morts han augmentat més de 5 vegades, 124.000 persones han perdut la vida per aquest virus; un dades que suposa el 63% de la mortalitat mundial.

Kluge ha emfatitzat que «qualsevol transició o reducció de restriccions necessita una consideració acurada i un intercanvi transparent d’informació» entre els diferents estats membres.

Tot i que l’organització reconeix que alguns països a la part occidental de la regió estan veient estabilitzar-se la transmissió i, en alguns casos, disminuir, cal tenir en compte que 7 dels 10 països que van informar la majoria dels casos nous en les últimes 24 hores es troben a la regió. A més, tot i que Europa occidental porta la càrrega en termes del nombre absolut de casos, és als països de la part oriental de la regió on la corba s’està obrint.

Notícies relacionades

«Qualsevol transició ha de tenir en compte les consideracions epidemiològiques i de salut pública; assegurar la capacitat dels sistemes de salut de doble via per proporcionar serveis de salut regulars, així com els de Covid-19; integrar perspectives socials i de comportament; i oferir recolzament social i econòmic per reduir els efectes devastadors de Covid-19 en individus, famílies i comunitats», ha assenyalat davant dels plans de desescalada que estan anunciant els diferents països.

L’organisme ha fet un document que enumera les sis condicions que han de ser presents perquè els països considerin alleujar les restriccions i passar a la transició, una llista de verificació essencial. Així mateix, l’OMS ha recordat el recolzament personalitzat sobre el terreny que brinda als diferents països i ha agraït la solidaritat i el recolzament als Estats membres de la regió europea per la seva experiència, coneixements, subministraments i recursos financers.

Temes:

OMS Coronavirus