distribuïts en hospitals

Treball detecta nous lots de mascaretes defectuoses a Madrid

Els models Purvigor N99 i KN95 MasK «no compleixen» els requisits de filtració ja que el seu nivell és del 30%, quan hauria de ser del 6%

zentauroepp53161641 mascarilla y gel200418124224

zentauroepp53161641 mascarilla y gel200418124224 / GOVERN

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Ministeri de Treball i Economia Social ha fet dos informes en els quals certifica que hi ha nous lots de mascaretes distribuïts en hospitals de la Comunitat de Madrid que «no compleixen» els requisits mínims de filtració. Els esmentats informes, a què ha tingut accés Efe, assenyalen que els models de mascaretes Purvigor N99 i KN95 MasK «no compleixen» els requisits de filtració ja que tenen un nivell de filtració del 30%, quan hauria de ser del 6%. 

A l’informe de verificació de les mascaretes Purvigor N99, sol·licitat per l’Hospital Doce de Octubre a Treball, els resultats van ser verificats en una mostra el 23 d’abril passat. 

Per la seva part, les mascaretes KN95 MasK van ser testades el 27 d’abril, segons detalla el Ministeri de Treball en un segon informe. Fonts de la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid han assenyalat a Efe que dilluns es va ordenar la retirada d’aquests materials i s’està realitzant un seguiment dels possibles afectats. 

Així mateix, han informat que estan verificant la procedència de les esmentades mascaretes, que no van ser adquirides per compra centralitzada del Servei Madrileny de Salut (Sermas).  Prèviament es va detectar a la Comunitat de Madrid un altre lot de mascaretes defectuoses nivell FFP2 de protecció, del fabricant Garry Galaxy en envàs verd, que no complien les especificacions tècniques de la normativa europea UNE 149, i que ja han sigut retirades per Sanitat. 

Notícies relacionades

El portaveu del sindicat d’infermeria (SATSE), Jesús García, ha denunciat a Efe que aquest tipus de mascaretes està creant una «falsa seguretat» al personal sanitari «quan pensen que estan protegits però, en realitat, s’estan posant en perill per contagi de coronavirus». 

Ha assenyalat que abans de la pandèmia els requisits de l’adquisició de material de protecció eren «molt estrictes» i es regulaven a través de les normatives de la Comissió Europea però, davant de la falta de material, s’estan adquirint compres amb «denominacions xineses o americanes».  «Demanem que almenys es comprovin que aquests materials siguin equivalents a la vigència europea i es realitzin les proves pertinents abans de la seva distribució», ha recalcat.