metges en alerta

Detecten una síndrome entre els nens que podria estar connectada al Covid-19

El ministre de Sanitat britànic confirma que alguns menors sense patologies prèvies han mort per una malaltia inflamatòria

19/04/2020 Una madre coloca a su hijo una mascarilla un día después de que el presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, haya confirmado en una rueda de prensa que los niños podrán salir a la calle con condiciones a partir del 27 de abril, en Vitoria/Euskadi (España) a 19 de abril de 2020.

19/04/2020 Una madre coloca a su hijo una mascarilla un día después de que el presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, haya confirmado en una rueda de prensa que los niños podrán salir a la calle con condiciones a partir del 27 de abril, en Vitoria/Euskadi (España) a 19 de abril de 2020. / Iñaki Berasaluce - Europa Press (Europa Press)

2
Es llegeix en minuts
Efe

Les autoritats sanitàries del Regne Unit han informat avui que han detectat una nova malaltia inflamatòria que afecta nens de totes les edats i que podria estar relacionada amb el Covid-19Diversos nens han mort per aquesta patologia, ha confirmat el ministre de Sanitat, Matt Hancock.

En un comunicat dirigit als metges, el servei nacional de salut d’Anglaterra (NHS en anglès) va assenyalar que hi ha una «creixent preocupació» sobre que una «síndrome inflamatòria relacionada amb el Covid-19 estigui sorgint en nens del Regne Unit, o que hi pugui haver un altre patogen infecciós, encara no identificat, que estigui associat a aquests casos».

El ministre de Sanitat britànic, Matt Hancock, ha confirmat aquest dimarts que diversos nens que no presentaven patologies prèvies han mort al país a conseqüència d’aquesta rara síndrome inflamatòria.  «És una nova malaltia que creiem que podria estar causada pel coronavirus, però no n’estem segurs al 100% perquè algunes de les persones malaltes no van donar positiu del virus, així que estem ho investigant però és una cosa que ens preocupa molt», ha assenyalat Hancock, que ha remarcat que el nombre de casos detectats és petit.

Científics britànics i italians estan investigant la possible relació entre el coronavirus i els casos d’aquesta malaltia inflamatòria detectada en nens que arriben a urgències amb febres altes i inflamació arterial. Metges al nord d’Itàlia  han registrat nombrosos casos de nens menors de 9 anys amb símptomes del que semblava la malaltia de Kawasaki, més habitual en zones d’Àsia que a Europa. 

Augment de casos

Les autoritats van justificar la seva alarma al detallar que, en les últimes tres setmanes, hi ha hagut un «augment aparent en el nombre de nens de totes les edats que presenten un estat inflamatori multisistèmic, que requereix cures intensives a Londres i en altres regions del Regne Unit».

Van precisar que no se sap quants nens s’han vist afectats, tot i que es creu que és un nombre menor, ja que l’afecció sembla ser una complicació rara que s’ha donat en nens que han donat positiu en la prova del coronavirus i en altres amb resultat negatiu.

Els símptomes més greus del Covid-19

La patologia, segons la nota, té els símptomes més greus del Covid-19 i comparteix altres de la síndrome de xoc tòxic i de la malaltia de Kawasaki atípica, que provoquen que els vasos sanguinis s’inflamin i s’inflin.

A més, produeix dolor abdominal, molèsties gastrointestinals i inflamació cardíaca.

Notícies relacionades

Les autoritats sanitàries van enviar aquest comunicat a tots els metges especialistes que treballen en unitats de cures intensives pediàtriques en hospitals del Regne Unit i els van apressar a «referir (als especialistes) de forma urgent» els pacients que presentin aquests símptomes.

20.732 morts i 152.840 contagiats

Segons xifres d’aquest diumenge, el Regne Unit registra 20.732 morts per Covid-19 i un total de 152.840 contagiats, per la qual cosa el primer ministre, Boris Johnson, ha afirmat que les mesures de confinament encara no es poden suavitzar.