09 jul 2020

Anar al contingut

PASSEJOS AUTORITZATS

645 denúncies a Barcelona per incomplir el confinament amb els nens

Guàrdia Urbana i Mossos van fer 1.644 avisos, sobretot a la tarda

El Periódico

645 denúncies a Barcelona per incomplir el confinament amb els nens

JORDI COTRINA

La Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra van interposar 645 denúncies a persones per incomplir el confinament diumenge, el primer dia que estava permesa la sortida de nens al carrer en el marc de l’estat d’alarma pel coronavirus.

Ho ha anunciat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, en una roda de premsa telemàtica aquest dilluns, en la qual també ha detallat que les denúncies es van fer «sobretot a la tarda» i que es van portar a terme 1.644 avisos a persones.

Collboni ha assegurat que hi va haver imatges d’aquest diumenge que no van agradar al Govern municipal, però ha defensat que van ser puntuals i que el compliment va ser generalitzat, i ha apel·lat a la responsabilitat de la ciutadania perquè es compleixin les ordres de les administracions.

«Cal seguir fil per randa les recomanacions perquè ens juguem fer passos enrere en un moment en què les coses estan anant raonablement bé», ha afirmat el primer tinent d’alcalde.

Ni parcs ni platges

Ha remarcat que els agents van fer «un esforç d’explicació» i van recordar els criteris a seguir a l’hora de fer les sortides, i ha recordat que ni els parcs ni les platges estaven obertes.

I ha afegit: «Si prenem alguna decisió en aquest sentit serà sempre sota el criteri de la màxima prudència per evitar al màxim riscos».