els problemes del confinament

Junts per Catalunya insta a obrir els punts verds de reciclatge

El grup independentista creu que d'aquesta manera els veïns de Barcelona es podran desfer de residus, piles i electrodomèstics vells

segea34846572 barcelona 28 07 2016 barcelona nuevo contenedores de recicla200426122559

segea34846572 barcelona 28 07 2016 barcelona nuevo contenedores de recicla200426122559 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

El grup municipal de JxCat ha instat l’Ajuntament de Barcelona a reobrir els punts verds de recollida i reciclatge de residus a la ciutat, adoptant les «garanties de seguretat i higiene» necessàries per evitar contagis de coronavirus.

En un comunicat, el partit veu necessària la reobertura de punts mòbils i fixos perquè «la ciutadania reprengui el reciclatge de materials i elements que fa sis setmanes que guarden a casa».

Gestió escombriaires

Notícies relacionades

Així ho ha traslladat a l’Executiu municipal la portaveu adjunta del grup de JxCat a l’Ajuntament, Francina Vila, perquè, «ateses les circumstàncies de flexibilització del confinament», els barcelonins puguin començar a desfer-se de residus, piles i electrodomèstics vells.

JxCat ha recordat que l’Agència de Residus de Catalunya ha emès una resolució segons la qual «els ens locals, com a responsables de la gestió dels escombriaires, poden valorar la idoneïtat de reobrir aquests espais». Vila convida el consistori a acollir-se a aquesta possibilitat: «Des del grup municipal de JxCat instem el govern municipal a estudiar la possibilitat de reobrir punts verds de tota la ciutat, fixos i mòbils», protegint els seus treballadors.