la lluita contra la pandèmia

TMB farà proves de coronavirus a la plantilla

Transports Metropolitans de Barcelona iniciarà els tests la setmana que ve als treballadors sospitosos d'estar contagiats

busos

busos

1
Es llegeix en minuts

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) començarà la setmana que ve a practicar els primers tests de detecció de coronavirus als treballadors de la plantilla sospitosos d’estar contagiats. Segons ha informat TMB en un comunicat, a més dels tests, que seran voluntaris, a partir de l’11 de maig es faran les proves de detecció d’anticossos als treballadors que hagin estat de baixa per coronavirus, per determinar si ja són immunes abans de reincorporar-se al seu lloc.

Dels 8.200 empleats que integren la plantilla de TMB, un ha mort a causa de la Covid-19, un altre es troba hospitalitzat i 63 més han sigut donats d’alta després de recuperar-se de la malaltia, als quals se’n sumen 474 més que han finalitzat sense símptomes la quarantena preventiva i s’han pogut reincorporar al seu lloc.

Un 12,9% del personal de TMB es troba confinat a casa seva, sense l’obligació d’anar a treballar, per formar part dels grups de risc davant la Covid-19, principalment persones amb malalties cardíaques o respiratòries, dones embarassades i lactants.

En la jornada laboral

Els tests de detecció, que es duran a terme mitjançant un frotis nasal, es practicaran als treballadors en actiu que durant la jornada laboral presentin febre o símptomes compatibles amb el coronavirus o que hagin tingut un contacte estret amb companys o clients simptomàtics sense les mesures de protecció necessàries.

A partir de l’11 de maig, es començaran a estendre les proves de detecció d’anticossos per immunoassaig, que, mitjançant una anàlisi de sang, permet detectar persones infectades entre cinc i set dies després del contagi. Aquest tipus de proves, que revelen si una persona contagiada s’està convertint o ja és immune, s’efectuarà les persones amb diagnòstic confirmat de Covid-19, o que acumulin més de 14 dies amb símptomes compatibles amb la malaltia, abans que es reincorporin a treballar després d’estar de baixa.

Amb acord

Notícies relacionades

La decisió de posar en marxa aquestes proves s’ha consensuat amb els comitès de seguretat i salut laboral de TMB, empresa que des de l’inici de la pandèmia ja ha implantat torns rotatoris, confinaments i aïllaments preventius per evitar la propagació de la malaltia.

Quan ha tingut disponibilitat, TMB ha distribuït també mascaretes i lots d’emergència a diferents col·lectius de la plantilla i ha habilitat un servei telefònic d’atenció mèdica i psicològica per als seus empleats.