AL CAMPO DE GIBRALTAR

Cop al narco: 19 detinguts i 4.400 quilos d'haixix confiscats en 24 hores

Les forces de seguretat intercepten quatre partides a Algesires, Sanlúcar i Zahara de los Atunes

whatsapp-video-2020-04-22-at-132017 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

«Els narcos no estan parant de treballar, i nosaltres, tampoc». Amb aquestes paraules resumien des de la Guàrdia Civil les últimes 24 hores viscudes al Campo de Gibraltar, on les forces de seguretat han detingut 19 persones i han intervingut 4.420 quilos d’haixix en quatre operacions policials desenvolupades a les platges d’Algesires, Sanlúcar de Barrameda i Zahara de los Atunes (Cadis).

L’helicòpter de Vigilància Duanera sobrevolant la platja de Getares, a Algesires, donava compte de l’última d’aquestes intervencions a primera hora de dimecres. Una embarcació semirígida amb 14 farcells d’haixix, 420 quilos, era detectada cap a les 7 del matí a l’arribar a la vora, i els seus ocupants fugien després de descarregar la droga. No obstant, la Policia Nacional i agents de la Guàrdia Civil han aconseguit detenir poc després sis de les persones que havien participat en la descàrrega de la partida, i a les quals també s’han intervingut dos vehicles, expliquen fonts policials.

Notícies relacionades

Tot just vuit hores abans, la Guàrdia Civil arrestava tres persones més a Sanlúcar de Barrameda quan procedien a descarregar una embarcació amb 30 farcells d’haixix, amb un pes del voltant d’uns 1.000 quilos. Ja el dia anterior, dimarts, l’Organisme de Coordinació del Narcotràfic (OCON) i del Grup d’Acció Ràpida desplegat al Campo de Gibraltar frustrava una altra partida també a la platja de Getares. En aquesta operació els agents van aconseguir detenir 10 persones i es van intervenir 1.500 quilos d’haixix. Finalment, una altra operació a Zahara de los Atunes permetia intervenir una embarcació de vuit metres d’eslora amb dos motors a bord, en què es van localitzar 1.600 quilos de droga més.

Aquestes confiscacions demostren que els narcos no respecten el confinament pel coronavirus, tot i que han de buscar noves fórmules per poder salvar els continus controls policials. «Ja no és tan fàcil tenir preparades 30 persones a la platja per desembarcar la droga, perquè els carrers són buits i se’ls veu de lluny», explicava fa uns dies un agent de la Guàrdia Civil desplegat a la zona, que detallava que els narcos han canviat les rutines a causa de l’estat d’alarma i la vigilància policial i han potenciat noves rutes fora de l’Estret.  No obstant, concedien que la infraestructura de què disposen algunes organitzacions encara els permetia portar embarcacions fins a la vora, on, amb una precisió gairebé mil·limètrica, els descarregadors abandonaven les vivendes limítrofes, agafaven la droga i tornaven a l’interior de les vivendes en uns minuts.