SENSE DATA DECIDIDA

Sanitat decidirà si els nens poden fer passejos curts «partint d'evidències científiques»

El ministre ha afirmat que es decidirà «amb molta prudència», depenent de l'evolució de la pandèmia

zentauroepp52995641 nene ventana200401154726

zentauroepp52995641 nene ventana200401154726 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Govern analitzarà i decidirà sobre la possibilitat que els nens puguin sortir a fer passejos curts malgrat el confinament decretat per l’expansió de la pandèmia del coronavirus «partint d’evidències científiques, sempre».

Així ho ha assegurat aquest dilluns el ministre de sanitat, Salvador Illa, en una roda de premsa telemàtica a la Moncloa, juntament amb el titular de la cartera de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, per informar sobre l’evolució de la crisi provocada pel Covid-19.

«Passejos curts»

Preguntat sobre si l’Executiu té ja una data perquè els nens puguin començar a sortir al carrer, el ministre Illa ha aclarit que s’analitzaran una sèrie de mesures, entre les quals hi ha «que els nens puguin sortir, en condicions molt determinades, del seu domicili per fer passejos curts». «Això no està decidit», ha detallat.

«Ho decidirem amb molta prudència, insisteixo. Partint d’evidències científiques, sempre. Sempre respectant drets i llibertats, i anticipant futurs escenaris», ha conclòs el ministre de Sanitat.

Durant la seva compareixença en la Comissió de Sanitat i Consum del Congrés per la crisi del coronavirus el 2 d’abril, Illa ja va reconèixer que dues de les mesures que s’estaven valorant en la relaxació de restriccions són permetre un temps limitat al dia d’exercici físic al carrer o la sortida de nens.

«Ho estem estudiant»

Notícies relacionades

«No em comprometo que es portin a la pràctica, però ho estem estudiant. Són dues de les coses que cal considerar en funció de com evolucioni l’epidèmia aquesta setmana i la setmana que ve, juntament amb les dades que anem tenint», va admetre llavors el ministre.

Itàlia va autoritzar la setmana passada que els menors d’edat puguin sortir a realitzar «activitats motrius» amb un dels seus progenitors als voltants de la residència familiar.