Segons una enquesta de YouGov

Els espanyols són els europeus que més confien en els professionals sanitaris

El que més els preocupa és que encara no hi hagi un tractament provat per combatre el coronavirus

Des que va començar la pandèmia aprecien més el servei que brinden les farmàcies

Aplauso de homenaje a los sanitarios en el Hospital Dos de Maig de Barcelona, el 2 de abril.

Aplauso de homenaje a los sanitarios en el Hospital Dos de Maig de Barcelona, el 2 de abril. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Gairebé quatre de cada cinc espanyols creuen que els metges i altres professionals sanitaris són els que més esperances poden donar en aquests moments, segons una enquesta representativa impulsada per STADA i realitzada per YouGov aquest mes d’abril, a 6.300 ciutadans europeus d’Espanya, Alemanya, Itàlia i el Regne Unit.

Pel que fa a les principals preocupacions en aquest moment, el 68% dels espanyols assenyala la falta d’un tractament provat per a la Covid-19, una xifra considerablement superior a la mitjana del 54% dels quatre països que van participar en l’enquesta.

D’altra banda, el 74% dels espanyols opinen que el sistema sanitari del país està resistint bé la crisi actual i són els més preocupats per la situació actual, ja que únicament un 2% no es mostra preocupat.

Finalment, quant a l’actitud dels ciutadans cap a la protecció de la seva salut, un 50% afirma que no farà res diferent (homes 46%, dones 53%), un 33% afirma que intentarà menjar més saludablement i fer més exercici, així com donar suport al seu sistema immunològic prenent productes vitamínics com la vitamina C o D (14%), productes multivitamínics (13%) o probiòtics (10%).

Paper de les farmàcies

Notícies relacionades

D’altra banda, gairebé un de cada cinc espanyols (18%) ara aprecien més el servei que brinden les farmàcies, i tan sols un 3% dels enquestats assenyala que estan demanant més productes de farmàcia ‘online’ durant la crisi actual, amb una clara diferència de gènere, amb un 6% d’homes, però només un 1% de dones.

Els espanyols són gairebé unànimes a l’hora de negar que estiguin emmagatzemant medicaments: només el 4% dels enquestats va afirmar estar comprant més medicaments per preparar-se per al pitjor dels casos.