COM PER NADAL

La demanda de gossos es duplica durant el confinament pel coronavirus

La Reial Societat Canina insta a la responsabilitat els qui s'hagin decidit a fer el pas

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La demanda de cadells s’ha duplicat durant el confinament per l’estat d’alarma per frenar el coronavirus, però la Reial Societat Canina Espanyola (RSCE) insta a la responsabilitat els qui s’hagin decidit a fer aquest pas perquè quan s’acabi la quarantena les necessitats dels gossos hauran de continuar sent ateses.

El president de la RSCE, Julián Hernández, ha destacat que un gos és «un més de la família per a tota la vida», i per això recorda que s’ha de tenir en compte abans de fer el pas perquè «hi ha persones que no estan fetes per cuidar una mascota».

Hernández comenta que en aquests dies tan difícils els gossos poden unir famílies, entretenir els nens i fer així la quarantena més agradable. «Quan acabi se’ls ha de donar el mateix carinyo i atenció i, per descomptat, no abandonar-los», ha manifestat.

Per això, recorda que la situació de confinament «és passatgera», i un cop s’acabi, la mascota seguirà present a les llars com un membre més, per la qual cosa és «important» que els nous tutors «prenguin consciència» de la responsabilitat i obligacions que comporta.

Més peticions com per Nadal

En aquest context, la RSCE compara el moment actual amb el Nadal, una època en què creix la demanda de cadells, i per això demana «pensar-s’ho dues vegades» abans de fer el pas. «Un gos no és una joguina que es pugui deixar de banda quan un se’n cansa; s’ha de prendre consciència que és un membre de la família més amb unes necessitats específiques que requereix temps, atenció i carinyo», insisteix.

De la mateixa manera, insisteix que un gos no és una excusa per saltar-se el confinament i sortir al carrer a fer un volt, i destaca que molts ciutadans han sigut sancionats per prolongar en excés les sortides amb les seves mascotes.

Passejos amb les mascotes

Notícies relacionades

Aquests passejos han de durar com menys temps millor, fer-se sempre a prop del domicili i sense socialitzar-se amb altres persones que estiguin passejant els seus gossos.

En definitiva, insisteix que qui incorpori un gos a la llar en aquests dies haurà de tenir això en compte i, a més, remarca que els cadells no poden sortir al carrer fins que no tinguin vacunes, per la qual cosa seria una doble irresponsabilitat treure’ls durant el confinament.