A LA CORUNYA

Denunciat un home que llogava els seus gossos per a passejos

La Guàrdia Civil li havia advertit que havia de deixar d'anunciar-se a les xarxes socials, però en va fer cas omís

Té cinc gossos i els oferia a dos euros el passeig per violar les normes de confinament

zentauroepp49412852 03 07 2019 veh  culo de la guardia civil en imagen de archiv190811182624

zentauroepp49412852 03 07 2019 veh culo de la guardia civil en imagen de archiv190811182624 / GUARDIA CIVIL

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

El servei de Protecció de la Naturala de la Guàrdia Civil ha identificat i denunciat una persona a la Corunya arran del monitoratge de les xarxes socials, i després de saber que el denunciat s’oferia ‘online’ a llogar els seus gossos per a passejos. Diverses organitzacions animalistes i particulars havien advertit també del fet a la Guàrdia Civil.

L’infractor havia posat de lloguer cinc gossos de diverses races, i esperava ofertes per regatejar el preu, si bé el preu inicial era a dos euros l’hora. La Guàrdia Civil va comunicar al denunciat que havia de cessar immediatament l’activitat per fomentar la violació de les normes de confinament davant el coronavirus. A més, el presumpte autor dels fets no disposa de cap tipus de registre o autorització com a nucli zoològic.

Segons fonts de l’institut armat, després de ser comminat per agents del Seprona, la mateixa persona va tornar a publicar dos anuncis similars, així que se li ha tornat a interposar acta de denúncia que es remetrà a la Subdelegació del Govern de la Corunya per incompliment de l’estat d’alarma i a la Conselleria do Medio Ambiente de la Xunta de Galícia per incomplir la normativa de benestar animal.

Notícies relacionades

A més del que suposa de risc per al contagi la conducta del gosser, a Galícia hi ha prohibida la cria o cessió d’animals de companyia sense el corresponent registre.

alquiler-de-perros-en-a-corua / periodico

Aquest dimarts, i també aquest matí, el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha advertit que aquest tipus de conductes «tenen rellevància penal, en inhabilitació accessòria», en al·lusió a les primeres condemnes imposades aquesta setmana per violacions del confinament per un jutjat de Santa Cruz de Tenerife.