Educació en temps del coronavirus

Catalunya obrirà els centres educatius al setembre

Bargalló supedita l'inici de les classes a la data en què es pugui fer la preinscripció

La tornada a les aules «difícilment» serà de tot l'alumnat el mateix dia, reconeix

12/02/2020 El conseller de Educación de la Generalitat, Josep Bargalló, interviene desde su escaño, durante una sesión plenaria en el Parlament de Cataluña, en Barcelona (Catalunya, España), a 12 de febrero de 2020.

12/02/2020 El conseller de Educación de la Generalitat, Josep Bargalló, interviene desde su escaño, durante una sesión plenaria en el Parlament de Cataluña, en Barcelona (Catalunya, España), a 12 de febrero de 2020. / David Zorrakino - Europa Press (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha assegurat aquest dilluns que els centres educatius obriran al setembre, però que l’evolució del desconfinament per possibilitar fer la preinscripció «marcarà» si la part lectiva podrà iniciar-se a mitjans d’aquell mes.

En una entrevista de Catalunya Ràdio ha dit: «El curs començarà, ara per ara, com estava previst si podem fer la preinscripció i l’assignació de grups i professors en un temps relativament lògic».

Ha explicat que l’estat d’alarma ha suspès els processos administratius, com la preinscripció, i que, fins que no s’aixequi, no es pot plantejar com i quan fer-la, però ha remarcat que els centres estaran oberts al setembre.

«L’evolució del desconfinament ens marcarà si la part lectiva la podem començar, com volem i podríem si al maig podem fer la preinscripció, a mitjans de setembre. Si la preinscripció no la poguéssim fer, cosa que seria un desastre, fins al juliol, la part lectiva hauria de començar una mica més tard», ha remarcat.

Escenaris de retorn

Sobre el retorn a les aules, ha dit que el departament treballa sobre diversos escenaris, des d’un retorn a les aules al maig fins a no poder fer-ho fins al setembre: «Són escenaris molt diferents. Tots contemplats i previstos per aplicar», ha remarcat.

Bargalló ha assenyalat que el retorn «difícilment» serà de tot l’alumnat el mateix dia, i ha dit que a Alemanya es produirà de forma esglaonada, que sembla que és l’escenari més lògic si el retorn es fa al maig o al juny.

Notícies relacionades

Sobre les demandes dels docents substituts, ha afirmat que el departament plantejarà aquest dilluns als sindicats que es puguin cobrir totes les substitucions que demanin els centres educatius.

El conseller ha insistit que el tercer trimestre «no pot ser perjudicial» per a l’alumne, sinó que ha de servir per millorar els dos que ja estan avaluats, i ha assenyalat que és un error pensar que es poden reproduir telemàticament les classes presencials.